IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ продават 15% от „Техномаркет България“ на търг

Минималната искана цена е 6,302 млн. лв., а победителят ще бъде обявен на 13 август

10:21 | 03.08.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Синдиците на КТБ продават 15% от „Техномаркет България“ на търг

Синдиците на обявената в несъстоятелност КТБ пуснаха на търг акции на „Техномаркет България“, които са били заложени при банката.

На търга ще бъдат предложени 170 900 броя от акциите на предприятието с номинал 10 лв. Справка в Търговския регистър показва, че това са малко над 15% от целия капитал на „Техномаркет България“. Ценните книги са били заложени в КТБ от Домтех холдинг АГ – акционерно дружество, регистрирано в Лихтенщайн.

На търга ще се приемат оферти само за целия пакет акции, като минималната цена е 6,302 млн. лв., или по 36,87 лв. за ценна книга. За участие в наддаването предложителят трябва да внезе задатък в размер на 5 на сто от началната тръжна цена по сметка на назначения от банката депозитар. 

Синдиците са определили 12.08 като краен срок за подаване на предложения за участие в наддаването, а на 13.08 ще стане ясно коя е най-високата оферта от вече подадените. Лицето, обявено за купувач, е длъжно в срок от 5 календарни дни от датата на проданта да внесе предложената от него цена, приспадайки си вече внесения задатък. 

Припомняме, че през юли стана ясно, че Николай Китов, един от съсобствениците в „Техномаркет“, е разследван за ДДС измами по искане на съда в Монца. За Китов е издадена и европейска заповед за арест. Съдът го пусна срещу парична гаранция от 10 хил. лв. Днес се очаква Софийският градски съд да реши дали да го екстрадира в Италия.

"Техномаркет" е търговски партньор на редица европейски фирми, сред които и италиански. 

Припомняме, че в края на 2014 г. в компанията влезе Едуардо Миролио, като придоби индиректно 50% от веригата чрез "Е. Миролио" и сина си, които получиха по 25%. Останалите акционери са съоснователят на компанията Николай Китов и съдружниците му Евгений Гълъбов и Ангел Велев, които имат пряко участие с по над 11%.

 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
Mammita
преди 8 години
Аз съм съгласна. Да пуснат и другите фирми през борсата. Тогава какъв бум ще настане на борсата... ще се върнем в златните години на БФБ. Въпреки че Василев има няколко добри фирми закупени с парите от КТБ и едвали ще се възстановят всички окрадени пари, но все пак от цялата престъпна схема може да излезе и нещо полезно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Би трябвало просто да ги пуснат на борсата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още