Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Стокообменът между България и Египет расте устойчиво в последните 10 години

Страната ни търси възможности за засилване на икономическото сътрудничеството с Египет

Стокообменът между България и Египет расте устойчиво в последните 10 години

Снимка: Pixabay

Има устойчив възход на стокообмена между България и Египет в периода 2007-2016 г., като в края на 2016 г. той достига 707,4 млн. долара. Това заяви заместник-министърът на икономиката Александър Манолев на среща днес с делегация от "Египетския съвет за устойчиво развитие" (ЕСУР), чийто представители са на официално посещение в България по повод бизнес форум, организиран от Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Информацията е публикувана на сайта на икономическото министерство.

Според Манолев българската страна е доволна от активизирането на българско-египетския търговско-икономически диалог през последните години и ще се стреми за по-нататъшното му развитие и обогатяване. 

Още по темата

Увеличаването на двустранния стокообмен е първостепенна задача и ще работим за стимулирането му, категоричен е заместник-министърът.

Според президента на ЕСУР Моатаз Раслан, организацията е втората най-голяма бизнес организация в Египет, а нейни членове са над 250 компании от различни сфери на икономиката като земеделието, петролния сектор, химическата индустрия, туризма, недвижимите имоти, информационните технологии, финансовите услуги, дървообработването, строителството и други.

По думите му целта на посещението е египетските бизнесмени да се запознаят с възможностите за сътрудничество с български колеги. Той е отправил покана българска бизнес делегация да посети Египет, за да запознае египетските компании, с възможностите за бизнес и инвестиции в България.

На срещата са били обсъдени още възможностите за инвестиции и за износ между България и Египет в областта на земеделието, енергетиката, инженеринга и други.
 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Работодателят на задържания хакер го определи като лоялен и етичен професионалист