Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тома Биков: Няма гаранция, че пониженият ДДС върху хляба ще свали цената му

Производителите могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък, което е стимул за бизнеса, но не и за хората, коментира депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Няма гаранция, че пониженият ДДС върху хляба ще свали цената му

Снимка: Pixabay

Вече веднъж сме отхвърляли предложение на БСП за намаляване на ДДС върху хляба, защото нямаше гаранция за намаляване на цената, коментираха от ГЕРБ. 

По-рано днес от БСП обявиха, че внасят законопроекти за намаляване на 5% на ДДС върху мляко, месо, брашно и продукти от брашно.

"Ние сме отхвърлили веднъж тяхно предложение, не знам дали това е същото, и то с аргумента, че по никакъв начин нямаше гаранция, че цената на хляба ще спадне. Напротив има гаранции, че производителите на хляб могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък, което е стимул за бизнеса, но не и за хората", коментира пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ.

Второ, кой хляб - този, който е от 1 лев, този, който е от 3 лева, или този, който е от 5 лева, добави той. Ако БСП вече са помислили за всички тези неща, ние сме склонни да разглеждаме всяко предложение, но взимаме решения, които са в полза на всички, каза депутатът от ГЕРБ. 

Още по темата

Относно предложението за преразглеждане на енергийните помощи, Биков коментира, че за последните 5-6 години, доколкото е чел, цената на тока се е повишила с 4-5 процента, което не е толкова много. Според мен лично доходите трябва да бъдат увеличени, а не да се чудим как да задържаме цените, посочи той. 

Преизчислението на пенсиите е един въпрос, който БСП поставя за пореден път, коментира още Биков по повод друго предложение на левицата. Нека да видим дали е същото, защото за мен чисто политически да се предлага едно и също нещо през четири месеца не е някаква сериозна политика, добави той. По думите му, "не е въпросът само давайте да даваме, трябва да кажем и откъде ги взимаме". 

По повод обвиненията на Валери Симеонов към ГЕРБ и БСП за купуване на гласове на европейските избори, Тома Биков каза, че няма такава информации и си има органи, които трябва да следят за това. Нека да даде доказателства там, където трябва, а не на журналистите, призова той.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (10)

1
 
5
 
10
concrete2 до: Sakamano
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има и друг начин , но всички управляващи го избягват , просто трябва бюджетните излишаци да се насочват САМО за погасяване на дълг . Супер непрозрачно се разходват тези средства , и това е от поне 20 години , време е това да спре. Другият в ариант е д а не се купуват самолети - никакви ! Кажете ми само за какво ни е авиация - само с Македония можем да се мерим с нашите 8 нови изтребители
2
 
8
 
9
das
преди 1 месец
Абе *бете го народа, да си плаща ДДС-то от 20% за ръната, че то от това идват пари в биджета. При нас почти няма преки данъци за фрмите, само от народа се събира ДДС-то и това е. То затова и не остана народ да бъхти.
5
 
11
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
....ми тогава да го направят на 40 процента и отново да питат Биков!
8
 
8
 
7
Sakamano до: s3
преди 1 месец
Другите държави си имат друга данъчна политика. У нас основните данъчни постъпления идват от ДДС. Намаляването му за най-оборотните стоки силно ще удари бюджета. За компенсация ще трябва има увеличение на преките данъци. Или да започнем да трупаме дълг. Ти кое от двете предпочиташ?
13
 
3
 
6
s3 до: Sakamano
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нека да не гледаме ЕС както казах, защото там в почти всички държави има преференциален ДДС за храни и лекарства, май във всики, като се замисля. Обаче това не означава че и при нас трябва да е така, напротив. При нас трябва да имаме 20% ДДС за храна и лекарства за да може да се акумулират нужните средства във фиска, което е разликата ни от ЕС.

Още от Икономика и политика
Работодателят на задържания хакер го определи като лоялен и етичен професионалист