IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков не знае дали е преговарял с шейх за пистата на Формула 1

Министърът посочи, че само в Абу Даби има няколкостотин шейха, което е довело до заблудата

15:06 | 03.09.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Трайков не знае дали е преговарял с шейх за пистата на Формула 1

Министър Трайчо Трайков каза в кулоарите на парламента, че не знае дали е преговарял с шейх за изграждането на писта на "Формула 1" край София, цитиран от БТА.

Подписахме писмо за намерение с компанията Emirates Associated Business Group (ЕАBG) от Абу Даби, което съдържа следните точки - че ще подкрепим проект за писта за "Формула 1" и други проекти от взаимен интерес, обясни пред журналисти в парламента министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той добави, че върху документа са поставени неговия подпис и този на генералния директор на компанията. "В документа не пише "шейх" и не е необходимо това да го знам", посочи Трайков.

В писмото не са записани и подробности за статута на земята, върху която ще се строи пистата, допълни Трайков.

Според него журналисти също малко се заблуждават, защото във всяка страна от Персийския залив имало много шейхове, а в Абу Даби били поне няколкостотин. Който е съобщил, че компанията от Абу Даби е държавна, е допуснала грешка, смята министърът. Той отрече да е бил подведен за статута на компанията.

Министерството не е страна по проекта за писта на "Формула 1" край София, той си има поддръжници от Българската федерация по мотокрос, които го развиват, каза министърът.

Той добави, че единственото, което са направили от министерството, е да подпишат писмо за намерение с компанията от Абу Даби в подкрепа на този и други проекти.

По думите му това е добра стъпка. Ако инвеститорите имат намерения да вложат инвестиции и в други области, като министерство сме готови да предоставим експертен потенциал и корпоративна структура.

Не мога да кажа дали проектът за писта ще се реализира, но ако има шанс и ние можем да помогнем по някакъв начин, ще го направим, заяви министърът. Той посочи, че в календара си няма предстояща среща с ЕАBG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Че той е министър, откъде да знае НЕЩО ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
JasonBourne
преди 13 години
Ех, Трайчооо...почерпи малко опит от Батков, бре!И двамата по един и същи начин ви изпързаляха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още