IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третият опит за продажба на “Техноекспортстрой” ще бъде с конкурс

След като на обявените от агенцията за приватизация два търга не се явиха кандидати, се променя методът за раздържавяване

14:46 | 28.06.12 г.
Третият опит за продажба на “Техноекспортстрой” ще бъде с конкурс

След неуспешните два опита да продаде “Техноекспортстрой” ЕАД чрез открит търг, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви конкурс за продажбата на 103 970 акции, представляващи 100% от капитала на държавната комапиня, съобщиха от ведомството.

Конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум, струва 4 хиляди лева и може да бъде купена до 12 дни от датата на обнародването на решението в Държавен вестник.

Самите оферти се приемат до 16 часа на 44-ия ден от обнародването на обявата за конкурса. Депозитът за участие в него е 10 млн. лв., посочват от агенцията.

Основните изисквания към кандидатите са да бъдат стратегически инвеститори, които работят в сферата на проектирането, строителството и инженеринга или проектират и изграждат инженерни съоръжения.

Компаниите трябва да управлява финансови активи или да притежава дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 20 милиона лева общо за последните три финансови години, доказани с одитираните им годишни финансови отчети.

До участие в конкурса не се допускат консорциуми (субекти във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в търга), офшорни дружества или лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава, посочват от агенцията.

Конкурсът е забранен и за фирми в ликвидация или в процедури по несъстоятелност, кактo и лица, осъдени за банкрут.

При първите два търга агенцията предложи минимални цени за наддаването от 68 млн. и 60 млн. лв., които явно се видяха високи за потенциалните инвеститори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още