IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва ремонтът на Витошка от пешеходната зона към Южния парк

Първият етап от ремонта - от ул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България", трябва да приключи до началото на септември

13:49 | 31.07.15 г.
Започва ремонтът на Витошка от пешеходната зона към Южния парк

Още един ремонт ще затруднява движението в София от утре. Бул. „Витоша“ ще бъде частично затворен за движение заради ремонт в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и връзката с бул. "България". Автомобилите ще се движат двупосочно в едното платно, а трамвай номер 7 ще бъде спрян в участъка и заменен с автобус.

Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта Любомир Христов при проверка на ремонта на моста на "Захарна фабрика" и бул. "Сливница", съобщава БТА.

Реконструкцията на бул. "Витоша" на стойност около 8 млн. лв. е част от инвестиционната програма на Столичната община.

Предвижда се да се подмени релсовият път и да се ремонтира мостът над бул. „България“. Ще се подмени и пътната настилка по булеварда, ще бъде поставено ново осветление, ще се ремонтират и тротоарите.

Ремонтът трябва да приключи до началото на септември. В зависимост от трафика и метеорологичните условия ще се прецени дали да продължи ремонтът на бул. "Витоша" до входа на Южния парк, или да остане за догодина, посочи зам.-кметът Христов.

Той съобщи, че в края на август ще бъде възстановено движението на кръстовището на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх". До средата на август ще бъде пуснато движението по бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Андрей Сахаров".

В срок се изпълнява рехабилитацията на моста на "Захарна фабрика" на стойност 3,5 млн. лв. Ремонт не е правен, откакто мостът е построен. През пролетта имаше случаи на падащи отломки от съоръжението, състоянието му беше лошо, каза Христов.

Той информира, че на 6 август приключва работата в едното пътно платно на моста, а на 7-ми започва работа в другата половина. Движението ще бъде прехвърлено в ремонтираната част. До началото на учебната година трябва да приключат всички ремонтни работи по съоръжението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още