Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Заведенията искат да работят нормално на 8 декември и Нова година

Нощните клубове не са разпространители на заразата, категорични са от Сдружението на заведенията

Заведенията искат да работят нормално на 8 декември и Нова година

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Право нощните клубове да работят при нормални условия на студентския празник 8 декември и на Нова година поиска Сдружението на заведенията в писмо до министъра на туризма Марияна Николова и здравния министър проф. Костадин Ангелов, разпространено до медиите.

„Всички заведения разчитат на приходите от организирани мероприятия и колегите изразяват притеснение относно невъзможността да се планира политиката по отношение на рекламата, събиране на капаро, организиране на партита, наемане на певци, DJ и др. Затова молим за ясни и конкретни параметри, при които заведенията, включително и нощните клубове, които към този момент са под забрана за работа, ще могат да работят при нормални условия поне за тези два празника, които са изключително важни за бизнеса и ще бъдат глътка свеж въздух за всички - служители, артисти, собственици и не на последно място нашите клиенти“, се казва в писмото.

Още по темата
От сдружението изтъкват, че 15 дни след затварянето на нощните клубове заболеваемостта, свързана с Covid-19 ни най-малко не е намаляла, а точно обратното. „Това за пореден път доказва и нашата теза, че не ние сме разпространители на заразата“, пише в писмото.

Конкретните искания на сдружението са отпадане на забраната за работа на нощните клубове, отпадане на вечерния час за работа на заведенията до 23,30 ч., заетост на заведенията от един човек на 2 кв. м, в периода от 15 ч. до 18 ч. заведенията да прекъсват работа с цел пълна дезинфекция преди посрещането на вечерните резервации и задължително отстояние от 1,5 м от маса до маса.

„Важно е да отбележим  и факта, че никакви мерки няма да предотвратят струпване на хора в домашни условия, като дори да има подобна забрана, контролните органи няма как да следят за нейното спазване. А това обезсмисля забраната за работа на 8 декември и Нова година. Нещо повече, при наличната във всички заведения аспирация и вентилация и липсата на такива в домовете на хората, заведенията са по-безопасното място за празнуване“, пишат от сдружението.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Хоум офисът и онлайн обучението вдигнаха двойно цените на лаптопите