IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-добри дестинации за живот след пенсиониране

Мароко е най-привлекателната страна за пенсионерите за 2014 г. по редица показатели, според френско икономическо издание

16:43 | 30.06.14 г. 1
<p>
	Мароко е най-привлекателната страна за пенсионерите за тази година. <em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Мароко е най-привлекателната страна за пенсионерите за тази година. Снимка: freeimages.com

Преди да поемете към някоя слънчева страна, след като се пенсионирате, най-добре е да проучите добре условията там – цена и качество на живота, цени на недвижимите имоти, климат и околна среда, култура и развлечения, здравеопазване, сигурност и стабилност, лесна интеграция и инфраструктури. Класация на сайта retraite-etranger.fr, поместена във френското икономическо издание Сapital.fr, описва десетте най-добри дестинации за живот след пенсиониране.

За 2014 година най-привлекателната страна за пенсионерите по тези показатели е Мароко, следвана от Тайланд и остров Мавриций.

По-нататък в класацията са Тунис, Португалия, о. Бали, Испания, Доминиканска република, Сенегал и Италия.

Експерти препоръчват да се живее според местните обичаи, като например да се купува храна на пазарите, а не вносни стоки на високи цени. Това позволява да се направят истински икономии, а не изгодният данъчен режим. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 2
Jason_Thorn
преди 9 години
*** гаврата с бг пенсионерите е тази статия. Добре че не четат тук. Аз добавям и Нейпълс, флорифа, сащ. Пенсионерски рай. Ама ако може една класацийка, най-гадните места за пенсионери. Могат да се посочат няколко села из бантускотия, по-актуално ще е някак си. Да знаят, къде ще ги изнасилят, къде ще ги убият с чук за пет лева. Бантустанска действителност малко, не химери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още