IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джаксън Хол е най-добрият ски курорт в Северна Америка

Собствениците - семейство Кемерер, са инвестирали 135 млн. долара в подобрения през последните 12 години

13:07 | 19.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Jackson Hole Mountain Resort</em></p>

Илюстрация: Jackson Hole Mountain Resort

Джаксън Хол в Уайоминг бе обявен за най-добрия ски курорт в Северна Америка за 2014 г. от читателите на списание SKI, съобщава Businessweek.

Авторитетното издание, което съществува от 26 години, е изготвило класацията на базата на изследване сред 10 000 от своите 145 000 абонати. Те са оценявали общо 40 000 курорти на базата на 20 показателя (сняг, лифтове, обслужване, храна, настаняване, семейни програми и др.).

Според редактора на SKI Грег Дитринко Джаксън Хол винаги е бил сред любимите места на запалените скиори. "Той е родното място на екстремното ски каране, винаги е предлагал най-добрия терен. Освен това обаче местните жители са се погрижили много добре и за управлението на курорта", коментира той.

Има няколко причини, на които Джаксън Хол вероятно дължи предимството си пред останалите ски курорти в Северна Америка. Една от очевидните е броят на туристите. Благодарение на нонстоп полетите от 12 градове в САЩ курортът е привлякъл най-много посетители миналата зима - 502 000 души.

В същото време собствениците, семейство Кемерер, са инвестирали 135 млн. долара в подобрения през последните 12 години, като са обърнали специално внимание на максималното оползотворяване на терена, почистването на пистите и създаването на удобства за скиорите. Те са успели да "смекчат" някои участъци от тежкия терен, като са го направили подходящ и за скиорите, които не са любители на толкова екстремно каране.

Според Дитринко една от сериозните причини Джаксън Хол да се радва на толкова силна популярност е автентичността на курорта. В същото време той отбелязва, че водещата позиция в класацията на SKI ще донесе и по-високи очаквания. "Новите посетители ще търсят безкомпромисно обслужване, независимо как си го представят. Така че предизвикателството ще е да се управлява този "нов" Джаксън Хол, без да се загуби чара на "стария" Джаксън Хол", коментира Дитринко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още