IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Four Seasons ще глези гостите си с полети с частен брандиран самолет

На борда пътниците ще могат да се насладят на луксозна атмосфера и СПА процедури

11:18 | 23.04.14 г.
Four Seasons ще глези гостите си с полети с частен брандиран самолет

Първо се появи влакът Ориент Експрес. След него създадоха океанския лайнер Queen Mary. Сега идва ред на самолета Four Seasons.

Four Seasons Hotels & Resorts разкри, че вече ще разполага със собствен Boeing 757, който ще има задачата да превозва гостите на хотелите си до различни дестинации по света. От компанията заявиха, че това е първият изцяло брандиран частен самолет в хотелската индустрия, пише Bloomberg. 

Черното летателно средство ще бъде украсено с красив бял надпис „Four Seasons”, а на опашката му ще бъде изобразено дървото, което фирмата използва за свое лого.

Интериорът включва кожени седалки, плюшени килими и луксозни санитарни възли. На борда ще има безжичен интернет и екип от готвачи. Планират се СПА процедури и специално време за сервиране на чай за всичките 52-ма пасажери.

По думите на Пам Данзигер, президент на компанията за проучвания Stevens, богатите все повече се колебаят дали да харчат много, тъй като са притеснени за финансите и икономиката като цяло.

От своя страна, Four Seasons първа започна да предлага околосветски пътешествия през 2012 г., използвайки небрандиран самолет, в който могат да се возят 78 пътници, обясни Сюзан Хелстаб, изпълнителен вицепрезидент на маркетинга на компанията.

Самолетът, който по принцип може да побере 233 души, ще започне да извършва полети през февруари. В началото ще може да се пътува до девет дестинации. 24-дневното пътешествие, което ще предлага, започва от Лос Анджелис и включва спирки в Бора Бора, Тайланд, Индия и Турция, а за финал е оставен Лондон. На всяка спирка гостите ще могат да нощуват в някой от хотелите Four Seasons.

Цената за това удоволствие е 119 000 долара, ако пътувате самостоятелно.

Дебютът ще бъде последван от друго пътешествие през април, което ще е специално за любителите на европейската култура. Предвидени са разходки до Милано, Прага и други в Европа. Тази екскурзия пък струва около половината от цената на първата.

Всеки пакет включва транспорт, настаняване, екскурзии, храна и напитки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още