IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lonely Planet пуска туристически конкурент на Instagram

Компанията планира да разшири дигиталното си портфолио от услуги

10:44 | 09.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Алгоритмите нямат добър вкус. Поне не още. Това е посланието, което главният изпълнителен директор на Lonely Planet Даниел Хютън иска да чуете, когато компанията му пусне новото си мобилно приложение Trips, пише BBC.

От 1973 г. неговата компания използва огромна мрежа от експерти в областта на туризма и местни представители, за да създава най-добре продаваните пътеводители с персонализирана информация. Но тази работа става все по-трудна.

Докато доминацията на Google нараства, се поставя въпросът как туристическият бранд може да остане в крак с време, в което все по-често се обръщаме към алгоритми и търсачки, които да ни водят на нови места.

Trips е достъпно за iOS вече и представлява нещо като комбинация от Instagram и Medium.

Целта му е да предоставя на пътуващите място, на което да събират най-добрите снимки от ваканцията им, превръщайки ги в красиви публикации, които могат да се споделят. По пътя мрежата на Lonely Planet може да показва допълнителна информация за мястото, което посещавате.

Trips се появява след Guides, приложението, което компанията пусна през миналия февруари. То беше допълнение към това, което предлагат книгите: туристически съвети, събрани в едно, благодарение на препоръките на много хора.

Приложението стана популярно, но Хютън посочва, че потребителите са склонни да го ползват за около осем седмици годишно.

"Искахме да изградим продукт, който по-скоро е нещо, което искате да разглеждате всеки ден“, посочва той. „Книгите са не по-малко важни, но ние наистина работим сериозно по изграждането на дигитално портфолио, което да върви редом с тях“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още