IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa ще увеличи значително вътрешните полети след фалита на Air Berlin

Компанията планира 1000 нови вътрешногермански полета месечно

19:42 | 13.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Грманската авиокомпания Lufthansa планира значително да увеличи предлагането след фалита на авиопревозвача Air Berlin, след който предлагането на авиовръзки на вътрешния пазар в Германия рязко се сви, пишат германски медии.

Особено силен спад се отчита по дестинации като Берлин-Мюнхен и Берлин-Кьолн, пише БТА, позовавайки се на в. "Ханделсблат".

"Щом получим зелена светлина от Брюксел, възнамеряване да увеличим вътрешногерманските полети само при Eurowings с 1000 месечно", посочи ръководителят на компанията Карстен Шпор пред в. "Билд". 

Той обеща също така стабилизиране на цените, след като новите полети бъдат утвърдени.

За да отговори на търсенето, Lufthansa вече използва за вътрешни дестинации джъмбо джет - третия по големина пътнически самолет в света - Boeing 474-400, с капацитет 304 пътници в икономична класа и 67 в бизнес класа.

Най-голямата германска авиокомпания планира да придобие голяма част от флотилията на Air Berlin и съответните дестинации, за което обаче трябва да получи разрешение от органите за защита на конкуренцията в Европейския съюз (ЕС).

След фалита на Air Berlin търсенето превишава предлагането с 60 хил. места дневно, допълни Шпор.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още