IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на офиси в Европа от банките нарасна с 20%

Лондон, Париж и Франкфурт формират 55% от всички сделки с банкови офиси в Европа през годината

09:55 | 01.06.11 г.
Търсенето на офиси в Европа от банките нарасна с 20%

Нивото на търсене на офиси под наем в Европа от страна на банките е нараснало от април 2010 г. до март 2011 г. с 20% спрямо средното ниво от предходния 5-годишен период, се посочва в изследване на международната консултантска компания Cushman & Wakefield, цитирано от РИА „Новости“.

В изследването се уточнява, че по данни на компанията през посочения период банките са наели над 1 млн. квадратни метра европейски офиси, докато през 2009 и началото на 2010 г. е бил нает по-малко от половината от този обем.

При това в доклада се отбелязва, че през последната половин година се е увеличил броят на сделките за офиси с обща площ над 5 000 квадратни метра.

„Основни офис центрове остават Лондон, Париж и Франкфурт, като на тях се падат над 55% от всички сделки за банкови офиси през годината. В Лондон е регистрирана най-високата активност – за една година банките са наели почти 300 000 квадратни метра, което представлява 27% от общия обем на наетите офиси от банки в Европа“, се казва в изследването.

Посочва се също, че ръст на банковата активност в областта на наемането на офиси се наблюдава и във Варшава и Прага, като общият обем на наетите площи там е нараснал съответно с 63% и 25%.

Докладът обръща внимание, че своето развитие в Европа продължават китайските банки, а подобна тенденция се наблюдава и от американските и европейските банки – те от своя страна засилват присъствието си в тихоокеанския регион. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още