Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Нужна ли е повече регулация при строителството на молове?

При неправилно планиране и строеж страдат както търговците и моловете, така и потребителите

0
 
0
 
2
преди 7 години
Е по твойта логика, щом няма строене на паркове, вело алеи , детски училища и градини значи няма смисъл от тях... и не са печеливши колкото един мол ... А въпроса колко са печелвши и как са го сметнали, че е печеливш проекта винаги е бил спорен - за пример мога да ти покажа снимки на няколко големи трапа в моя град (Русе - града на моловете) и един завършен, който така и не заработи и остана на банката която кредитира строежа.
1
 
0
 
1
преди 7 години
Няма профилна снимка
Регулации за строителство имаме много и е това не е проблема. Проблема е, че те се нарушават, чрез подкупи и или други методи.
По закон общината е длъжна да предостави инфраструктура, но не го прави. Не може цели нови да са без улици, канализация и т.н. по 5-10г., а да събират данъци от тях. Не може 60-70% от улиците в София да нямат тротоари, а 80% да са без адекватно осветление.

Относно самите Мол-ове що продължават да се строят значи има смисъл от тях. Никой нямаше да се занимава ако не са печеливши. В крайна сметка това са частни обекти.

Това от, което има нужда, но липсва е паркове, вело алеи, детски градини, у-ща(не повече като бройка, а като поддръжка), обществен транспорт(най-вече метро), Общински паркинги - това да сложиш табела "Някаква си зона" не решава проблема въобще. трябват парко места и то в хиляди. И най-вече в центъра и в близост до метро станции.