IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софийска вода" е готова да преразгледа договора за концесия

Реакцията идва след искането за местен референдум заради неизпълнение на задълженията на концесионера

16:39 | 22.08.13 г.
"Софийска вода" е готова да преразгледа договора за концесия

Концесионерът на "Софийска вода" ще се включи в разговорите на работната група за ревизия на концесионния договор за ползване на водната инфраструктура на София, съобщават от дружеството.

Съобщението идва след като в началото на месеца столични общински съветници повдигнаха въпроса за провеждането на местен референдум с въпрос да се прекрати ли договорът със „Софийска вода" за доставката и пречистването на водата на столичани и живеещите в околни села.

„Софийска вода" АД ще подкрепи всички прагматични решения, които да доведат до още по-успешното развитие на качествени ВиК услуги в София, пише в съобщението.

От там напомнят още, че компанията работи в интерес на 1,5 милиона граждани на територията на Столичната община, а за последните две години и половина, от встъпването на „Веолия вода" като акционер, вложените в столичната ВиК система инвестиции възлизат на 106 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още