IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Грозданов: Трябва да намерим нови и перспективни пазари

Липсва дългосрочна визия за развитието на бизнеса в България, твърди изпълнителният директор на Съюз "Произведено в България"

13:18 | 18.10.13 г.
Пл. Грозданов: Трябва да намерим нови и перспективни пазари

„Правилно се поставя въпросът за вътрешното потребление в страната, но за да дръпне икономиката напред, трябва да обърнем сериозно внимание на стимулирането на износа“, каза в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на Съюз "Произведено в България" Пламен Грозданов.

„Нужно е да бъдат потърсени нови и перспективни пазари. Работата на търговските аташета е важна, но те няма да решат проблема с експорта. Необходимо е финансиране и по-добра застраховка“, уточни той.

Според него липсва дългосрочна визия за развитието на бизнеса в България. „Не е ясно каква политика да се води, така че производителите да бъдат подпомагани и насърчавани. Действително се върви в правилната посока, но нека да бъде малко по-подредено и структурирано. В момента сякаш се работи на парче“, посочи още Грозданов.

Той даде за пример Агенцията за малки и средни предприятия, която от години не работела ефективно. „Необходим е цялостен орган, който да дава предложения за политики и да следи за прилагането им в рамките на държавата. Нужно е отделно министерство, което да се грижи за проблемите на малките и средни предприятия, защото видяхме, че мега ведомството, което беше създадено (Министерство на икономиката, енергетиката и туризма) не функционира добре. Министърът, без значение кой е той, се занимава предимно с енергетика, а икономиката остава някъде встрани“, каза още Пламен Грозданов.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още