IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облекчени са процедурите за заемане на средства от кредитни кооперации

Разширен е обхватът на услугите, които ще могат да бъдат финансирани, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева

17:24 | 09.07.14 г.
Облекчени са процедурите за заемане на средства от кредитни кооперации

Правителството прие промени в постановление, засягащо реда за продължаване на взаимоспомагателните кредитни кооперации на частни земеделски стопани.

С промените се облекчават процедурите за заемане на средства от кредитните кооперации, разширен е обхватът на услугите, които ще могат да бъдат финансирани с дейности, свързани със земеделието и е вдигнат таванът на средствата от 40 000 на 200 000 лева. Това каза на пресконференция в Министерския съвет вицепремиерът Даниела  Бобева, цитирана от БТА.

С изменението се предвижда по-голяма прозрачност и отчетност, допълни Бобева. Първоначално кредитните кооперации са имали членска маса от около 6000 души, а към момента 13 500 семейства са член-кооператорите.

Те са пряко ангажирани с производството на земеделска продукция и представляват микро- и семейни предприятия, отбеляза вицепремиерът.

По думите й в последния месец се договаря възможността Банката за развитие и Съюзът на кредитните кооперации да могат да съфинансират конкретни проекти, както и проекти, надхвърлящи сумата 200 000 лева. Това ще изпълни приоритета ни за насърчаване на малкия и средния бизнес в селското стопанство, отбеляза Бобева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още