IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев се обяви за изравняване на минималната работна заплата в ЕС

ПЕС е категорично против социалния дъмпинг, заяви социалистът на форум в Брайтън

15:38 | 30.09.15 г. 3
Станишев се обяви за изравняване на минималната работна заплата в ЕС

Европейските социалисти искат сближаване на заплатите и ще се борят за постепенното вдигане и изравняване на минималната работна заплата в ЕС. Това е заявил лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който е бил гост на дискусията по повод предстоящия референдум в Обединеното кралство, организирана от лейбъристите по време на годишната конференция на партията в Брайтън, съобщиха от офиса на евродепутата.

„Референдумът е предизвикателство не само за Великобритания, но и за Европа. И двете страни ще загубят много от Brexit (излизане на Великобритания от ЕС). Историята на Великобритания показва, че страната е просперирала именно защото е била отворена към целия свят. Точно това е направило тази държава икономическа сила и е допринесло за превръщането й в оживено мултикултурно общество. Сега не е моментът да се затварят врати“, е коментирал социалистът.

По повод настроенията срещу източноевропейците той е изтъкнал, че българите са на 28-30 място от всички емигранти на Острова, но голямото мнозинство са високообразовани млади хора, които заемат високи и добре платени позиции.

„Ние от ПЕС сме категорично против социалния дъмпинг. Не е справедливо някой да получава по-ниско възнаграждение само защото е от „неправилната“ държава“, е казал Станишев и е предложил изравняване на минималната работна заплата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Аха! Плюс популизъм!Знаят какво хората искат да чуят, а дали и внуците им ще го видят, божа работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
Спящият бик
преди 8 години
Повишаването на минималната заплата е особено важна за ония, чиято заплата се определя по формулата n на брой минимални заплати. Не че толкова са се загрижили за бедните!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Постепенно, постепенно, колко постепенно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още