IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Poker Stars трябва да плати 870 млн. долара обезщетения в САЩ

Решението е взето от съд в Кентъки, но компанията планира да го обжалва през януари

17:51 | 24.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Съд в Кентърки постанови, че канадската компания за игри Amaya ще трябва да плати 870 млн. долара глоба за покриване на предполагаемите загуби на жителите на щата, които са играли покер с реални пари в уебсайта PokerStars между 2006 и 2011 г., предава Ройтерс.

Amaya, която придоби PokerStars през 2014 г. за 4,9 млрд. долара чрез поемането на контрола върху Rational Group, обяви днес, че планира да обжалва решението в началото на януари.

Компанията заяви, че решението противоречи на предишното решение на съда от миналия месец, когато беше определено, че нанесените вреди ще бъдат базирани на нетните загуби на играчките.

Amaya смята, че последното решение на съда изчислява щетите, базирайки се на брутните загуби на играчите, без да се отчитат печалбите, бонусите и безплатните игри. 

Компанията твърди, че Кентъки разчита на "вековния статут", който позволява на хората, които са регистрирали реални загуби в подобни игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
mitkopom
преди 8 години
последното изречение нещо не го разбрах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още