Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Газпром" може да спре доставките за битови клиенти на "Овергаз" от 1 януари*

„Овергаз Инк.” не е получавала писмо от „Газпром Експорт”, че предстои спиране на природния газ", поясняват от фирмата

   1| 2| 3| 4    
2
 
4
 
38
преди 4 години
Няма профилна снимка
Ха-Ха, руските опорничета цяла Нова Година прекарали с трепетната надежда, че Путин ще ни спре газта и накрая всички ще паднем на колене да се извиняваме, че не си знаем гьола - Митническия съюз. А колко тривиално - под невъзмутимия му поглед - олигарсите на Газпром и мафиотите на Борисов унищожават един бизнес станал им неудобен и излишен. Още едно припомняне защо е необходимо Родината ни да стане правова държава от западноевропейски образец, па ако щете и американски такъв, и да се оттласне от путинската мафия.
4
 
1
 
37
comet до: 0pk
преди 4 години
Няма профилна снимка
0pk (2), причината според мен е изявлението на ББ по повод събитията със сваляне на Местан (когато между другото лъсна че днес ДПС е баш под крилото на американците). Там нашият ‘тактик’ укори Турция че се е заиграла с Руската мечка и че ни била ‘взела’ реакторите, потока и туристите. Като цяло, изказавнето бе почти неутрално, но имаше нюанс повече срещу руснаците (явно така му го бяха написали задокеанските му братя на ББ, докато се радваше на щерка си колко добре я е уредил в САЩ). Руснаците може да са квадратни, но на тема приятелство са чувствителни и ревниви, та реакцията им не закъсня. Ей това според мен е причината: като се правиме на много неутрални и интересни пред американците, нищо лошо, ама да си плащаме и се държим по пазарному (не да забавяме), ако може, моля. Това е моят прочит на причината, с Честита Новата 2016 Година на всички!
1
 
3
 
36
kalendar до: Стоян Петров
преди 4 години
наричаха я така щото сучеше, а не щото беше про москва:)
3
 
3
 
35
преди 4 години
Няма профилна снимка
Пич, много си се объркал. Преди това беше много проМосква. Наричаха я газовата принцеса. Това се нарича еволюция ли, еманципация ли и аз не знам.
1
 
3
 
34
kalendar до: Стоян Петров
преди 4 години
пич...нещо си се объркал-Тимошенко беше анти Москва
4
 
4
 
33
преди 4 години
Няма профилна снимка
Украинците не крадат. Крадеше се когато господарите от Кремля разрешаваха на Тимошенко да граби транзита. Само че за нея оставаше около 20%(добра печалба е признавам), а 80% бяха "откат" за Кремля. После тц. А транзита не е толкова голям-малко над 2$ за 1000 за 100. Тръбата е по-скъпа, особено ако ви я прави Тимченко приятелят на Путин. Два пъти по-дорогая от същата в Германия.
6
 
4
 
32
преди 4 години
Няма профилна снимка
Никога не се подценявам, но не съм и грандоман. Ние сме малък пазар, даже и за Русия. Само че сега направих една справка. Когато в холандски хъб спотовата цена на газта е била 226$ за 1000 куб м, България я получаваше от Русия за 470$. Толкова за любовта и братството.
5
 
5
 
31
преди 4 години
Няма профилна снимка
Въобще не си наясно с международното положение! Ако поне малко следите нещата, щяхте да знаете, че Газпром свали цената за Литва едва след поръчката на плаващият терминал. И до сега Литва да си беше с най-скъпият газ в Европа, заедно с България. Естествено е LNG да е по скъп. Но той се изплаща, защото принуди Кремъл да слезе под неговата цена.
1
 
6
 
30
vzhekoff до: Стоян Петров
преди 4 години
Няма профилна снимка
Толкова са на далавера от норвежкия газ,че никой не ще да го купува заради цената и се налага правителството да задължава всички да купуват поне 30% от потреблението си от него. Толкова за пазара...
5
 
8
 
29
преди 4 години
Няма профилна снимка
ИнджИнерино сега обърнах вниматие, че сравняваш LNG с компресиран газ който тече по тръбипроводите. Наистина си голям инджИнерин!