Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ЕЛАНА: Акциите на Сирма Груп може да поскъпнат с 57,5% в следващата година

Посредникът сключи договор с публичното дружество за маркет-мейкърство

   1| 2    
2
 
10
 
18
vzhekoff до: ledosvetlenie
преди 1 година
Няма профилна снимка
Вече не се казва "да скова кочина", а "да реализирам ИПО".
3
 
8
 
17
ledosvetlenie до: misanthrope
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мизантроп - Скролвам поглеждам графиката и какво виждам - Пирон в кисело мляко

Вале1 - Оправданието че трябва да им се радваме щото били направили Ипо щеше да е смешно ако не беше трагично

Това че някои фондове са купили пък въобще не е кой знае каква преференция за качество като им гледаш състоянието на тези фондове
3
 
4
 
16
misanthrope до: vale1
преди 1 година
Няма профилна снимка
На тази добре обосновани твърдения и нападки към тук списващите (част от които трябва да призная наистина са просто плюещи по всичко хейтъри), мога да отговоря само едно - скролни нагоре и виж графиката
0
 
5
 
15
misanthrope до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ами именно де. БАНаджии (не знаех че с от БАН ама пасва) Имат теоретични разработки, с доста математика, мислене, алгоритми и т.н. което е много повече мисъл на фона на средно статистическата занаятчийска работа, но доколко тая цялата мисъл могат да я направят на продаваем продукт и да я продадат, се съмнявам.
А коментара на ал бънди ... :) Изобщо не е схванал за какво иде реч
5
 
5
 
14
преди 1 година
Няма профилна снимка
Досега се въздържах от коментари тука или при статии за Сирма,защото нямам лична заинтерисованост , но все пак ми правят впечатление злобните и недоброжелателни коментари на доста от коментиращите тука .
Не знам от каква позиция се изхождат по въпроса ( поне не пишат акционери ли са или не) , но за мен някои са манипулативни , а други просто си избиват мъката от загубите по други позиции.
Да борсата ни на този етап не е добре ( както и държавата ) , но това е единственото дружество ,което е успяло да направи ИПО в последните години, което само по себе си говори добре за него.
Да не забравяме , че и доста професионални инвеститори му се довериха - ПФ и ДФ купиха акции за над 7 мил.лв тука , а те едва ли разбират по малко от финанси от тукашните коментатори.
Дали е проблем за тях да изкупят и другите акции на "разочарованите" , при това на по ниски цени ?
Относно участието на Елана тук - от мен само суперлативи - дано и другите ИП могат да направят подобни презентации и ИПО-та на БФБ.
И още дано и други дружества да могат да си позволят маркет -мейкъри на БФБ. Това само би допринесло за подобряване на ликвидността и изкривяванията на БФБ.

1
 
5
 
13
khao до: misanthrope
преди 1 година
Няма профилна снимка
сондирах мнение, щото аз за тях не съм чувал добри неща ... бивши банаджии, дръпнали покрай държавни поръчки
2
 
7
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Плащания за подобни "рекламни съобщения" само утежняват нелекото положение на "инвеститорите" в тази хартия.
4
 
8
 
11
redcretin до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Доказани некадърници.
Колкото то маркет-мейкърската изява, при развит пазар ЕЛАНА вече да са глътнали вода с тая куха Сирма :)
3
 
15
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Балона се надува още от преди Ипото то не бяха статии то не беше реклама - Релано до колкото разбрах не си листват основната фирма а клонинг с подобно име.
Ипото било успешно набрали 11 милки - Със сигурност е успешно не всеки ден се намират толкова шарани - Част от тях вероятно от техни си хора да имат интерес останалите но и половината да са реални пак могат да си го броят за успешно

Реално стойността на фирмата я хвърлят в орбита на база цена на Софт дето никой не може да оцени колко струва, а реално никакви продажби

Може и да не съм разбрал правилно, но като гледам кривата на акциите едва ли
2
 
14
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз съм от ИТ сферата. Нямам детайлен поглед над Сирма, но помня преди години когато откриваха електронната система за детски градини се изложиха доста и системата падна почти веднага и им отне доста време да я оправят. Станаха за смях по форумите. И цената, която бяха взели за тази система типично по български беше няколко десетки пъти над всякакви разумни изчисления. От други места съм чувал, че имат връзки и затова взимат разните обществени поръчки. От ит фирмите елитни ги водят Телерик, VM Ware, Johnson Controls(не толкова елитни, но тясно специализирани и стабилна фирма), SAP(пак голяма и стабилна фирма, но нищо специално). Но нямам голям поглед през последните 2-3 години защото си работя сам и съм далеч от тази суета в големи open space офиси.