IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докъде ще стигне КЗК с картела при горивата?

Разкрития може да има, ако се работи с ДАНС, смята бившият икономически министър Трайчо Трайков

13:41 | 01.03.16 г. 3
Докъде ще стигне КЗК с картела при горивата?

Държавата може да регулира пазара на горивата у нас по два начина – като регулатор с КЗК и с данъчните складове, където постъпват горивата, обяви пред Bulgaria ON AIR бившият икономически министър в кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков.

По думите му правата на КЗК в този случай не са никак малко. "Стига обаче да работят с прокуратура и ДАНС, те могат да стигнат до дълбочина и да открият нещо", настоя той.

"През 2009 г. КЗК не откри нищо нередно – нямало картел, през 2012-а пак нямаше, сега е третият път, сега ще трябва да докажат дали има картел, след като обявиха, че такъв е имало", посочи той. 



Миналата седмица КЗК обяви, че започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

"Проблемът е надълбоко пуснал корени, но проблемът трябва да бъде решен, защото това са загуби за държавата", коментира левият депутат Таско Ерменков.

"Факт е, че има ведомствени бензиностанции, които не е ясно как определят цените, пък и не се знае кой и как зарежда там, пък и държавата удари земеделските производители, като им оряза ваучерите", припомни той.

Ерменков коментира и слуховете, че до България стигат горива от "Ислямска държава" и се продават по наши бензиностанции. "Ако има положителен отговор за гориво от ИД, трябваше вече да знаем, да има задържани хора. Това са спекулации – може да има, може и да няма. Факт е обаче, че има контрабанда на горива", категоричен бе той.

По думите му борбата с корупцията у нас се превръща в пиар на това правителство.

Още вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Тава е
преди 8 години
"Държавата може да регулира пазара на горивата у нас по два начина като регулатор с КЗК и с данъчните складове, където постъпват горивата, обяви пред Bulgaria ON AIR бившият икономически министър в кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков."Точно това прави Държавата, регулира цената на горивата в схемата на ПАЗАРНОТО РАГУЛИРАНЕ и вместо 70-90 стотинки за литър е около 2 лева. Няма Картел, няма монопол, има Държавно регулиране, както при бай Тошо, В интерес на малък политически и икономически кръг .Браво! Страхотни нагли и без скруполни играчи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
до никъде. както всеки път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
lyusien
преди 8 години
И този път К З К няма да стигне ДО НИКЪДЕ в борбата с картела на горива И за каква корупция се говори постоянно В България няма карупция След като няма нито един осъден от висшите етажи на власта говореното за корупция е някаква фантасмагория България е остров на блаженството и честни хора които ненавиждат корупцията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още