Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Доведе ли липсата на правителство до икономически балон в Испания?

Според експерти страната не е успяла да проведе необходимите реформи, за да консолидира растежа на своя БВП

3
 
1
 
2
преди 2 години
Прилаганата сгрешена европейска парична система е водещ фактор за развиващ се потенциал за криза в Испания и всяка друга държава на Европейския съюз (ЕС).
Някои разчитат Европейската централна банка (ЕЦБ) да спаси ЕС от актуални злини. Това е невъзможно, защото водещата причина за сегашни трудности не е в компетентността ЕЦБ. В действителност сега ЕЦБ е със съдба на жертва и с подсигурен провал.
За спасение на ЕС е необходима подобрена европейска парична система.
0
 
6
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
„Не се приемат никакви закони“

Какво по-хубаво от това? Сещам се само за едно нещо, което е по-хубаво от липсата на нови закони. Отмяната на стари закони.

Законите, които регулират важните неща - забрана да се вършат нарушения на правата на частна собственост и на други основни човешки права - отдавна са написани (добре или не чак толкова добре). Всичко останало е продукт на лобизъм и човешка глупост.

Това, че няма още лобистки и глупави закони е чудесно. Има само едно по-хубаво нещо от това - съществуващите лоши закони да бъдат отменени.

Има и нещо друго: дори и когато разглеждани един по един и член по член някои закони изглеждат разумни, като се гледат като цяло лъсва истината - прекалено много са и е практически невъзможно човек да запомни и една малка част от тях. А за да ги спазва трябва да ги помни и да се сеща за тях, нали?

Но може пък и да греша. И всеки закон, който е написан да е полезен. И тези закони, които ми изглеждат като лобистки всъщност да са полезни...