IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pernod Ricard: Изборът на Тръмп няма да повлияе на инвестициите ни в САЩ

Компанията продължава да гледа с оптимизъм към най-големия си пазар

21:56 | 09.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският производител на алкохолни напитки Pernod Ricard заяви в сряда, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ няма да промени нейните планове за инвестиции в страната, която е нейният най-голям пазар, предава Ройтерс.

Pernod, която произвежда рома Havana Club чрез джойнт венчър с кубинското правителството, твърди, че изчаква да чуе повече подробности за позицията на Тръмп по отношение на острова.

„В действителност не сме притеснени и ще запазим нашите инвестиционни планове“, коментира говорителят на групата пред Ройтерс.

17% от продажбите на Pernod Ricard са в САЩ, където тя се възползва от нарастващия интерес към по-скъпи алкохолни напитки, в момент, в който растежът в Китай се забавя.

Групата от години чака позволение да продава създаден в Куба ром в САЩ и ще може да го направи, едва когато икономическото ембарго, наложено от Вашингтон, бъде вдигнато.

През март Барак Обама стана първият американски президент, посетил Хавана от 88 години. Неговата визита беше възможна благодарение на споразумението, което сключи с кубинския президент Раул Кастро през декември 2014 г., за да сложи край на десетилетия враждебни отношения, започнали скоро след кубинската революция през 1959 г.

След възстановяването на връзките Обама многократно се възползва от правомощията си, за да облекчи търговските ограничения и тези за пътуване, докато настояваше Куба да ускори реформите си и да стимулира политическата и икономическата свобода.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още