Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

По-евтините панели направиха възможни соларните пътища

Един квадратен метър соларни панели за пътища понастоящем струва между 2 000 и 2 500 евро

1
 
2
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
Аз си направих труда да погледна. Един панел с размери 90 на 160 сантиметра, което е почти квадрат и половина дава Max Power Output 260 W. Това е при най-добрите възможни условия. Ако слънцето стои точно над пътя един квадратен метър би произвеждал електричество за не повече от 40 - 50 стотинки при днешните цени на дребно. Никакъв начин няма това нещо да е рентабилно. Ако си изплати 10% от цената ще е чудо
0
 
5
 
3
преди 2 години
това са някакви фантасмагории, ше напраат 2км и ше спрат щото нема да има пари. Наще магистрали на Боце струваха майка си и баща си, престаам си тва сигур ше включва и чича си и леля си с винетка 500лв. щото нема изплащане тва .....
0
 
7
 
2
valentino29 до: nobel
преди 2 години
Между 500 и 5000 години,но само след 15,20 години,соларните клетки в панелите ще бъдат с ефективност от 5%,а покритието ще помътнее още по рано.
разумно щеше да е,ако с панелите построят покрив ,под който да се движат автомобилите,хем пътят ще е винаги сух и безопасен, а и няма да има нужда от снегопочистване.
1
 
11
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Един квадратен метър соларни панели за пътища понастоящем струва между 2 000 и 2 500 евро.
------------------------------------------------------------------
А дали някой специалист може да ми сметне за колко години един квадратен метър соларен панел ще произведе електричество за 2 500 евро. Защото на мен ми се струва, че това нещо няма да може да се изплати в този живот. И в никакъв случай преди да се повреди.