IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален капитал холдинг с лек спад на неконсолидираната печалба през 2016 г.

Дружеството отчита загуба през последното тримесечие на миналата година

12:25 | 25.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Индустриален капитал холдинг АД приключва 2016 г. с печалба в размер на 1,48 млн. лв., съобщава компанията в междинния отчет за четвъртото тримесечие на миналата година, разпространен чрез БФБ – София.

В края на 2015 г. печалбата е била на приблизително същото ниво от 1,5 млн. лв.

Дружеството приключва третото тримесечие от 2016 г. с неконсолидирана печалба в размер на 1,665 млн. лв., което означава, че през послендото тримесечие на годината губи приблизително 180 хил. лв. 

На консолидирана база холдигът отчете печалба в размер на 12,455 млн. лв. в края на третото тримесечие, като предстои да излезе и консолидираният финансов резултат за цялата година. 

Междииният отчет показва. че общо приходите  са в размер на 2,3 млн. лв., а разходите - 770 хил. лв. В отчета става ясно, че приходите са единствено финансови, като от дивиденти са в размер на 2,2 млн. лв., от лихви – 27 хил. лв.  и 5 хил. лв „други приходи“.

Към 31 декември дружеството притежава активи на стойност 22,9 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Свиването на световните и местните пазари оказват влияние върху дейността и резултатите на дружествата от инвестиционния портфейл съответно върху приходите на холдинга, посочват от компанията в доклада си.

Приходите на дружествата, в които емитентът има дялово участие, се формират от търговската им дейност, а на емитента се формират само от дивиденти.

Резултатите във финансовия отчет са пряко зависими от дейността на дружествата, в които холдингът има дялово участие. Има стабилна тенденция на траен икономически растеж на дружествата, в които емитентът има дялово участие – повишаване на оборотите, положителен резултат, увеличаване на капитала или разпределяне на дивидент, посочват от холдинга.

От началото на годината акциите на Индустриален капитал холдинг АД  поскъпват с 0,07%, а за една година ръстът е с 35,83% при пазарна капитализация от 68,04 млн. лв. 

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
Алексиева55
преди 7 години
Най-добре е да се инвестира във фирма, която търгува на американските капиталови пазари. Такава фирма в България е Фронт Пойнт Партнърс. Ако се консултира човек с тях, може да реализира добър допълнителен доход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още