IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Няма да връщаме свои територии

В САЩ очакванията са Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна

11:24 | 15.02.17 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

„Няма да връщаме своя територия – Крим е част от Руската федерация“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по време на пресконференция, предава ТАСС. По този начин от Москва отговориха на коментари от новата администрация в Белия дом.

По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър даде да се разбере, че Доналд Тръмп очаква от Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна.

ТАСС посочва още, че Крим и Севастопол се присъединиха към Русия след референдум на гражданите, в който са участвали 80% от имащите право на глас. За присъединяване към Федерацията са гласували над 95% от тях и в двете области.

Резултатите от този референдум обаче не се приемат от Запада и позицията е, че полуостровът трябва да бъде върнат на Украйна.

Захарова анонсира и предстоящата среща на руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Рекс Тилърсън. Тя ще се състои в рамките на заседанието на Г20 в Бон, което ще се проведе в периода 16-17 февруари.

Двамата първи дипломати ще обсъдят казуса с продължаващата вече над половин десетилетие гражданска война в Сирия. Самият Тилърсън, който е бивш генерален директор на петролния конгломерат Exxon Mobile, бе обвиняван от опозицията в САЩ за тесните си връзки с Русия и по-конкретно с президента Владимир Путин заради крупните проекти на компанията му на територията на Руската федерация. 

Лавров ще разговаря и с новия външен министър на Германия Зигмар Габриел, който замени избрания за поста президент на страната Франк-Валтер Щайнмайер. Не са изключени и допълнителни срещи в рамките на заседанието, уточни говорителят на руското външно министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

35
rate up comment 7 rate down comment 4
Спящият бик
преди 7 години
Путин - это шутка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 4 rate down comment 3
Otka4eni reformatori
преди 7 години
Специално за *** ***.https://en.wikipedia.org/wiki/Texas#/media/File:Mexico_1824_(equirectangular_projection).png
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 9 rate down comment 9
StraightForward
преди 7 години
Защо ШУТИН В ТОВА ИНТЕРВЮ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА, ЗАЯВЯВА ЧЕ КРИМ Е УКРАЙНА !???https://***.youtube.com/watch?v=uoMUkDDILcs&feature=youtu.be
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 12 rate down comment 12
StraightForward
преди 7 години
"Радев като вече даде Крим на Русия (фактически), как ще го връща на Украйна (юридически)? Добре поне, че спря да говори за санкциите още преди да стъпи в длъжност (за разлика от партията-носител БСП).А светът наистина е на път да стане нов, но не по стария начин, както мнозина у нас си мислят:- Каквото и да е Тръмп, той не е реабилитация на комунизма, ДС и социалния примитивизъм на соца. В този смисъл старите кадесари и носталгици няма нужда да се записват толкова ентусиазирано в българското Тръмп общество;- Каквито и да са връзките на Тръмп с Русия, те не са по линия на славянофилството, православието, Варшавския договор или СИВ. Затова и русофилско-съветските възторзи са по-скоро недоразумение;- Тръмп не е нормативно оправдание и за автократите: каквато и да е неговата политика, тя няма да превърне САЩ в Беларус или Русия;http://***.dnevnik.bg/analizi/2017/02/15/2918641_nov_svetoven_red_-_obiaviha_starite_vetropokazateli/?ref=rss
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 8 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 7 години
Е, тогава просто те напсувах перфидно, за което се извиних защото наистина е глупаво и просташко. Но това което пишеш, ако не го правиш срещу рубли е по принцип мерзко, да си знаеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 6 rate down comment 11
StraightForward
преди 7 години
МНОГО СИ ЗЛЕ, РУСИЯ, НЕ Е БЕЛАРУС, НЕ Е УКРАЙНА, НЕ Е МОЛДОВА, НЕ Е ГРУЗИЯ, НЕ Е БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ ДОСТА... ТОВА ПЪРВО ИЗЯСНЕТЕ В БОЛНИТЕ СИ МОЗЪЦИ, СЛЕД ТОВА ЕЛАТЕ ДА КАЗВАТ, КОИ КАК ЗАГРАЖДАЛ "РУСИЯ"!!!??ВИЕ СТЕ БОЛНИ, И СИ ОСТАВАТЕ ТАКИВА !??? МОЖЕ ЛИ "РУСИЯ" ОПЪНЕ СТЕНА, ЧАК ДО ЦЕНТЪРА НА БЕРЛИН И ТОВА ДА Е ВАЛИДНО СЛЕД НАД 70 ГОДИНИ, НЯМА НИКАКВО РАЗВИТИЕ ОТ ТОГАВА, НЕ СЕ ЛИ ВИЖДАТЕ, КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ, ВИЖТЕ СИ НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ-ХИБРИДЕН!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 12 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Специално на мен неговите руски лъжи са ми много познати, обаче знам и че целта на едни хора дето сами се имат за лидери на световното глобално общество е да понамалят територията на РФ с каквото могат и да я заобиколят отвсякъде с военни бази. Аз лично нямам нищо против това, защото Русия не е нито моя родина, нито мисля, че прави нещо в интерес на българите.Обаче истината си е истина и защо да не бъде казвана каквато си е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 10 rate down comment 9
khao
преди 7 години
само на 60, а толкова зaтъпял .... цъ, цъ истинска щета! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 10 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 7 години
А ти ще се наслаждаваш от високо - имаш запазено място при майка ми. Нали ти искаше да си интимен с майката на 60-годишен мъж...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 9
khao
преди 7 години
отново жалък опит на изрония превърнал се в мозъчна диaрия на които дедо мави г.Ъз е цар :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още