Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Лукойл: Твърденията, че сме монополисти на пазара, са спекулация

Информацията на МФ се отнася за вместимостта на лицензираните данъчни складове, а не за количествата преминаващи през тях горива, уточняват от компанията

0
 
0
 
8
KPetkov до: boyanpa
преди 3 години
Няма профилна снимка
Тоест няма смисъл големи играчи да идват на пазара, тъй като е прекалено малък, за да въртиш високи обороти с нисък марж?
0
 
1
 
7
boyanpa до: KPetkov
преди 3 години
Няма профилна снимка
Защо да отварят? Никой от тях няма интерес да конкурира реално - по-добре им е всички заедно да продават на високи цени, вместо да правят инвестиции в складове, от които после да продават и с по-малък марж, за да има уж конкуренция.. Явно пазарът е наситен, отрегулиран и разпределен. Пък и ние тук само си премятаме мнения, истината няма да ни я кажат точно на нас ;).
0
 
1
 
6
KPetkov до: Спящият бик
преди 3 години
Няма профилна снимка
По-скоро въпросът ми е, има ли пречки пред големи играчи да отворят собствени данъчни складове в България и защо не са отворили такива тук?
1
 
8
 
5
Спящият бик до: KPetkov
преди 3 години
Няма профилна снимка
Как мислиш, ако някой има над 90% от пазара, а всички останали под 10% - има ли условия за конкуренция!? Това е същността на разговора. Когато си толкова малък - или целуваш ръка на боса, или изхвърчаш - трети вариант няма.
3
 
1
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
От статията излиза, че всеки може да си отвори данъчен склад или да ползва такъв извън територията на страната. Не виждам някакви пречки пред желаещите да си правят данъчни складове колкото си искат.
Някой ако има информация какъв точно е проблемът с данъчните складове, че нещо мненията на едната и на другата страна са разнопосочни.
Държавата забранява ли на някой да отваря данъчен склад?
0
 
10
 
3
преди 3 години
Пускам една горчива сълза и търча с тубите към тяхната колонка. Мъка!
0
 
12
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Лукойл: Твърденията, че НЕ сме монополисти на пазара, са ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА спекулация ;)
1
 
17
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Дори да прием за истина 60% пазарен дял, това също е монопол според закона! Това, че Нефтохим е бил монополист и преди 1999-та година, не означава, че и 2017-та година трябва да търпим този монопол. Има доста добри международни практики които позволяват държавата да се намеси и регулира една монополна позиция.