Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Централната банка на Русия предупреждава за рисковете от отслабването на рублата

Според анализаторите изкуственото обезценяване на валутата би довело до повече негативи, отколкото позитиви

0
 
0
 
8
georgi_shum до: desperado
преди 2 години
Пич, нерекохте де'би;л защото обявяваш за fake news доклад на РЦБ за рублата, без дори да си го почел. В статията има линк към доклада и си е много добре преведен. Относно абзаца -теоретично е напълно коректен и риска си е реален, в предвид демографската ситуация в Русия.
Отделно - не знам от къде видя, че Китай няма прираст на населенито. Още една точка по която се изказваш неподготвен и ставаш за смях и повод за обидни епитети. Китай си има положитлен прираст - последните данни са за 2015 и прираста им е бил 0,5%. И никога последните поне 50 г. не са имали отрицателен. Друг е въпроса,че прираста намалява и в бъдеще ще им създаде проблеми. Но за момента все още го има, а и отделно все още милиони китайци всяка година емигрират от селските райони към индустриланото крайбрежие, захранвайки трудовия пазар..
Затова моля - чети повече и не се излагай..
0
 
1
 
7
Hahoto до: desperado
преди 2 години
Няма профилна снимка
Първо от началото на годината в Русия има голям отлив на капитали. освен това
имат да погасят доста дълг тая година. Ако през лятото пакта между ОПЕК и Русия свърши, а междувременно Федералния резерв в САЩ вдигнат 2-3 пъти лихвата, рублата може да отлети до 100 за долар от сегашните около 60. Така че минусите са логични!
0
 
2
 
6
преди 2 години
Няма профилна снимка
Една от адекватните им институции.
Тая башкирка, кака Нибуллина, ако стане един президент на Руссия и ще ги накара да работят и ще ги накара да пеят....
0
 
6
 
5
desperado до: georgi_shum
преди 2 години
хайде моля те да коментираш следния абзац:
"Вторият риск е свързан с ниския потенциален ръст в случай на демографски ограничения. Такъв проблем може да възникне в трудоемки отрасли, свързани и с търговията, като добива на суровини, металургия, енергетика, химическа и хранително-вкусово промишленост. В това отношение Русия се различава от Китай, където търсенето на работна ръка се задоволява от прираста на населението и от урбанизацията."
Това не само е лош превод, но и фактически невярно защото прираст на население в Китай няма от доста време ( искала е да каже нещо друго, но не е намерила начина, например - ръст на население в трудоспособна възраст) и сигурно не е разбрала точно за какво се пише в оригиналния текст.
А *** може да казваш на сина си....
2
 
5
 
4
georgi_shum до: Mavi Goz
преди 2 години
не знам колко и какви инвеститори има тук, но вие с тоя под тебе определено с те с fake зрение и fake възможности за четене и възприемане на текст ( визирам статията).
Целта и не е да ти каже колко се е качила или паднала рублата днес или вчера ( в края има съвсем коректно 1 изречение къв е курса към момента), ма де.би.ла отдолу си лае, а ти ми пригласяш:)
А ти се дават какви са рисковете пред изкуственото й отслабване. Ако човек поне малко чете руска преса и следи нещата там - е наясно, че укрепналата рубла последните месеци сериозно притеснява управляващите, щотото при тези цени на петрола - реално им намалява приходите в бюджета. И в правителството им сериозно върви дебат за понижаване на курса чрез намеса на РЦБ.. :) Ма важното е да си лаете тука наЛе :))))

2
 
5
 
3
nobel до: Mavi Goz
преди 2 години
Няма профилна снимка
Вече знам какво бих отговорил, ако някой ме попита може ли да се оправи България. Може, ама ако инвеститорите станат толкова колкото са в тоя форум. Като гледам какъв небивал интерес предизвикват статиите за минимална работна заплата и се замислям дали някои от "инвеститорите" тук не са просто хора на заплата, ами са някъде около минималната. Има и един дето по едно време ме обвини, че не съм бил чел достатъчно учебници по икономика. И на мен ми стана много тъпо да му обяснявам, че това, което пише в учебниците няма нищо общо с реалната икономика. Не, че е лошо да работиш за заплата, ама е хубаво поне за няколко години поне малко от малко да се опиташ да направиш нещо сам, за да откриеш колко различно изглеждат нещата, когато си от другата страна на барикадата. Ама в България колкото по-малко разбираш - толкова по-голямо желание имаш да даваш акъл.
5
 
9
 
2
Mavi Goz до: desperado
преди 2 години
Хахаха... И тука е пълно с fake инвестори - само гледай как набъбват минусите на коментара ти.... хаха... Щот е мноо трудно да се погледне на форекса... хихи...
21
 
11
 
1
преди 2 години
Тази статия е направо "fake news" . Рублата се качва днес а не спада спрямо долара а вариантите в статията са "мижи да те лажем“