Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Голямата мюсюлманска гражданска война и останалият свят

Случващото се в Близкия изток напомня за Европа през 1945 г., когато войната срещу нацистка Германия все още бушуваше, но всеки вече знаеше изхода

0
 
6
 
7
преди 3 години
Няма профилна снимка
Да се чете: В статията пише къде са шиитите*.
Образцово използване на сратегията разделяй и владей. В Близкия Изток, в украйна, В Европа, а нещо подобно започва и в Азия с Китай, Япония и двете Кореи. Човек би се замислил... cui bono?
1
 
13
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ислямска държава са сунити, радикални уахабити.
Саудитите и Египет и Йорданич също са сунити, според автора уж "умерени и прозападни".
В статията пише къде са уахабитите. Статията е нагла и гнусна пропаганда макар че има доста истини. Малка подробност - авторът Краутхамър е евреин (американски гражданин).
2
 
14
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
Из наръчника на ЦРУ за въздействие ... Решаваш ,че нещо ти трябва от дадена суверенна страна и си го искаш нагло.При отказ опция първа - започваш санкции под предлог какъвто ти дойде на ум,блокада ,запор на активи.При неуспех опция втора - масова медийна пропаганда ,страх ,психоза ,фобия от прегрешилата страна,изкарваш ги човекоядци и тиранозаври.При неуспех трета опция -напечатваш 100 милиона долара ,подкупваш армия,чиновници,министри ,водачи на малцинства и анклави ,профсъюзи ,неправителствени организации,вдигаш масови протести ако може със стрелба и взривове.После с претекст да ги спасиш пращаш самолетоносач с ударна група ,по възможност коалиция от марионетки.
2
 
10
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
До колкото знам Либия беше с най висок стандарт на живот в Африка ,откакто ЮАР премина в ръцете на коренното население :) Имаха социални придобивки сравними с гръцките преди десетилетие ,ако не и по-добри.Много държави в региона имат далеч повече условия за т.нар . революции и преврати от Либия.Цените на стоките бяха едни от най - ниските в комбинация от немски заплати .Работата е да не те нарочи ЦРУ :)))
2
 
8
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не знам дали помните,но първият бунт започна в Тунис заради високите цени на зърното и хпяба.След това пламнаха Египет,Либия и Сирия.
10
 
17
 
2
majnata до: Стоян Петров
преди 3 години
Как не са се сетили да те питат тебе , гения от паркинга !
17
 
10
 
1
Стоян Петров до: dani de vito
преди 3 години
Няма профилна снимка
А кой тогава води войната в Сирия от 5 години-Русия ли? И какво ще спечели Матушка като залага на губещата карта, шиитите? Те са 15% от всички мюсюлмани.