Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Чавдар Руменин: Роботиката скоро ще "превземе" огромна част от човешката дейност

Роботите ще могат да се използват като решение за проблемите с работната ръка, твърди директорът на Института по роботика към БАН

0
 
2
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
акад. Руменин уж интелигент, а пък не може да събере 2 и 2 и да разбере, че емоциите и креативността също са изчислими елементи. Просто ние, био-съществата, не сме достатъчно интелигентни, за да сведем тези характеристики до изчислими стойности. Но пък, ИИ ще бъде. ;)
0
 
0
 
5
khao до: bgMan
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
били сме на 6то според тоя на картинката, защото идея не са имали другите къде са ... 6то между познатите... и правешките компютри са копирани западни разработки с около 10 годишно закъснение.
0
 
4
 
4
преди 3 месеца
Били сме на 6-то място през 1987 година щото тогава се произвеждаха само експериментални образци. Имахме си Робко 1 който беше направен с единствената цел за обучение по роботика и кибернетика и можеше да работи единствено с „ИМКО-1“, „ИМКО-2“ и „Правец-8“. Това бяха първите български копия на първите западни компютри.
Робко 1 въобще не беше пригоден за използване в промишлеността или за някаква реална работа.
4
 
3
 
3
khao до: nobel
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
хахахахахах .... да не е било 6то от зад напред ? :):) ае сериозно, никога не сме били на това място, даже близо до това място не сме били.
3
 
3
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Преди около 30 години България беше на шесто място в света по производство и експлоатация на промишлени роботи ..... Сега този сектор е почти в забвение.
------------------------------------------
Интересно мнение. Какво ли е имал предвид ?!

2
 
10
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Дааа !
Иди набери две кила череши!
Или два чувала грозде, узляло.

***!