Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Новотни: Биткойнът е твърде нестабилен и уязвим към спекулации

Хората трябва да наясно с рисковете, които крие виртуалната валута, заяви членът на управителния съвет на ЕЦБ

   1| 2| 3| 4    
0
 
0
 
37
LUBA6A2014 до: Sakamano
преди 4 месеца
точно така...едва сега се появиха зачатъци на популяризирането му-вече на Руския канал го показват и най-големият цирк е,че първо показват златото,след това петрола и слееед това Биткоина,който удря златото засега в 2 пъти...
0
 
0
 
36
преди 4 месеца
най-после ме чуха "инвесторите" и какво публикуваха?Плашат гаргите с шефовете на банките,които се нас*рат от страх,че се появи нещо,което е извън контрола на техните алчни амбиции да заробят СветЪт...Е-няма да ви мине номерът,"господа мошеници"-Биткоин се появи,за да ви направи безпомощни
0
 
1
 
35
deant до: Sakamano
преди 4 месеца
не съм казал "големи". не съм казал и транзакции само между бтикойн портфейли.
1
 
0
 
34
Sakamano до: deant
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Явно нещата не са ти съвсем ясни. Големи транзакциите между различни биткойн адреси по никакъв начин не влияят върху търсенето и предлагането. Могат да повлияят масивни покупки или продажби на биткойни за долари или други валути. Но в такъв случай вече трудно ще запазиш анонимност.
0
 
2
 
33
deant до: Sakamano
преди 4 месеца
стига да имат желание, могат пред 100-200-500 анонимни акаунта да манипулират цената в долари или в каквото там искаш да го обърнеш. Първо никой не знае кои, са второ никой не знае, че са дублирани акаунти. Защо? Ми нали тва му е хубавото... Дори може и да не се заподозре, че се прави. А може би дори в момента се прави? Някой може ли да каже - кой купува, кой продава, и дали завишената цена не е заради фалшиво завишено търсене? Има ли контрол? Няма. Има ли прозрачност? Само на транзакциите, но не и кой стои зад тях. Колко по удобно трябва да бъде за спекулантите? Прозрачността на транзакциите е перфектна за тях, защото тя показва търсене и движение, но не показва нищо друго.

0
 
0
 
32
Sakamano до: deant
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И как точно ще ги манипулират? Централните банки манипулират курсовете чрез лихвените проценти и печатането на пари, което при биткойна е невъзможно. А ако в резултат на "манипулациите" доверието към биткойна се срине, "големите играчи" само ще загубят собствените си инвестиции.
0
 
0
 
31
преди 4 месеца
Еthereum Co-Founder Says Cryptocurrencies Are 'a Ticking Time Bomb'
-----------
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-18/ethereum-co-founder-says-crypto-coin-market-is-ticking-time-bomb
-----------
дори помощник-създателя на тва новото 'чудо' има съмнения за балон.
0
 
1
 
30
deant до: studioaa
преди 4 месеца
защо обаче не можете да разберете, че щом са крайни, като им стигнем края, печелившия, ще е този(или тези), който държи лъвския пай. Ако са няколко - могат да се коалират и ХОП да направят същото, като с другите фиатни пари - да ги манипулират! Това, че е анонимно само би било в тяхна полза, защото никой няма да знае кои са - и хоп правителство в сянка. Не всичко е цветя и рози, както ви облъчват от интернета.
1
 
10
 
29
studioaa до: deant
преди 4 месеца
Аз не знаеш колко си прав за валутните системи... Аз лично предпочитам такива, в които политиците и банкерите не могат да влияят коректно защото за човешката природа е ясно едно, когато човек получи възможност за злоупотреба той се възползва. Фиатните пари са като ходещ труп, защото няма голям смисъл да се претрепваш за да получиш нещо, чиято стойност изцяло зависи от волята на корумпирани политици и банкери. Биткойн е ограничен като количество и гарантирано непроследям. Например авторите на вируса wannacry приемаха "откупи" с биткойн, защото те знаят, че няма как да ги хванат и вероятността гръмотевица да падне 2 пъти на едно и също място е много по-голяма отколкото разбиеш шифъра на блокчейна с кой да е суперкомпютър съществуващ днес.
2
 
5
 
28
преди 4 месеца
по повечето теми споря с khao, обаче той е в сектора в който работя и аз. Затова тук напълно го подкрепям. Разбира се, че могат да те проследят кто сийдър и лийчер на всеки торрент. Списъка с ИП-тата си е видим с чисто око. Интернет става все по затворен и проследяем. Подкрепям го също, че БТ е понци схема. Всъщност такава е и всяка валутна система измислена досега. Единствената причина, долара да не е изгърмял досега е защото продължава да се печата скрито или открито. Кефите се, че е крайна валута, но още не сме стигнали края. Ще видим като го стигнем, кой ще притежава повече и кой ще иска да продава и на каква цена и дали ще има за всички. Не ме разбирайте, че харесвам интернет да е затворен или БТ да е понци.. просто за хората, които си имат хабер от ИТ и мрежи това доста ясно.