Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Saab отговори за Gripen-те: Следим дебата в България

Шведската компания посочва в официална позиция, че страната ни би имала ползи от присъединяването към семейството на Gripen в Централна и Източна Европа

0
 
1
 
6
преди 3 години
И да уточня друго - не знам защо има още такива тъппанари, които да лобират и въобще да допуснат морално остаряли модели като F16 до подобен търг? Освен това в момента в ЕС започва поетапно отказване от Юрофайтер и Рафал и заменянето им с ново поколение изтребител. Значи и те не трябва да се купуват. Докато Грипен ще продължи да се развива, усъвършенства както технически, така и чрез въоръжението му. За малка държава като нашата няма по-подходящо решение.
Дано някой от ГЕРБ да чете коментарите, защото всеки, който си позволи да лобира или да съдейства за тези стари *** ще се дискредитира до края на живота си заради подобна глупост.
0
 
2
 
5
Lucifer до: bgMan
преди 3 години
Няма профилна снимка
Това ключово изречение е наистина много важно за цървулани като нас и наистина няма за къде да бързаме, ние така или иначе никога няма да можем да спрем нито руснаците нито турците със миговете или с грипените все тая. Но е важно с толкова много за БГ пари да купим нещо европейско, дали грипен или мираж ще кажат вещите лица. Но особено ако има европейско съфинансиране е лудост да купуваме музейни експонати като F16 .
2
 
1
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Войната с Либия много ясно очерта възможностите на най-мощните в Европа. Може би още 50 г. трябва да са с американците. Те действително са много по ефективни от европейците.
0
 
3
 
3
преди 3 години
Ключовото изречение тук е: "...се изчакат съвместните проекти, които ще се финансират от Европейския съюз (ЕС) по линия на бъдещия отбранителен съюз".

Т.е. предстоят еврофондове за превъоръжаване и самостоятелен европейски военен блок, въпреки съществуването на НАТО.
1
 
12
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Грипен са Шведско производство, страна член на ЕС, където членуваме и ние. А бъдещето както заяви и самия Тръмп е всеки да си поеме сам отговорността за собствената сигурност. Логично е да изберем ново ЕС-производство пред оживели времето си антики. Всичко друго е ала-бала за мн. пари в нечий неевропейски интереси..
4
 
21
 
1
преди 3 години
Хаха...гледат шведите балканския цирк ! Американско старо желязо с яки комисионни срещу нови Грипени .