Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Велев: Вдигането на заплатите не е алтернатива на трудовата миграция

Ако някой има проблем да плати минимална работна заплата, значи мястото му не е в бизнеса, заявиха от синдикатите

   1| 2| 3| 4    
1
 
2
 
35
khao до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
не рзбра щото не си много умен :) .. ти доста неща не разбираш по принцип, но образованието не е безплатно, учи повече, както съм правил аз .... а критерия на наемане в твоята "фирма" сигурно е такъв какъвто си го описал, хахаха
0
 
1
 
34
Mavi Goz до: khao
преди 1 година
Само не разбрах, по какъв точно критерий Доба ти се пада "колега"... ? :lol: Че наемаш хора да ти измият 15-годишната кора на автомивката ли? :lol:
1
 
2
 
33
преди 1 година
Обръщам се за съвет към онази част от четящите и пишещите тук, поне малко ангажирани с някакъв бизнес - какво да отговоря на това креатуре (creature), дето се е изфлякало и то, да ме учи и съди? Дали да му напомня и на него, че сме от различни светове - аз не се явявам на интервюта за работа като него - пет пъти за три години, или да му кажа нещо в прав текст и да ми изтрият поста? :lol:
Не се стеснявайте - ще приема всеки конструктивен съвет.... :lol: И некой да му обясни разликата между суровини и материали - не, че за него е важно, но има разлика... :) И защо купуваме вносни материали и даже суровини, щото явно нещо е пропуснало в последните 25 години.... :lol:
Иначе сме свободна страна - всеки може да лапне микрофона... или поне в инвесторския сайт... докато чака да му ударят звънеца за край на работното време.... :lol:
4
 
4
 
32
khao до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
обичам когато пишман бизнесмена МазенГаз обяснява фундаментални истини ... добре си преписал че истината е в добавената стойност, ама да го беше и усмислил с тая куха глава, след като си купуваш сурвината от държава с поне 5 пъти по висок стандарт :):) финландския дървар по ниска ли заплата взима от руския или българския ?
Ае обясни ми как те успяват да си наложат сурвината въпреки по високите заплати и тогава давай акъл кой да отваря кашонарница и кой не ! ... евала на колегата Доба че може да издържи на глупостите ти
0
 
5
 
31
doba до: Mavi Goz
преди 1 година
Mavi Goza
Добре си го формулирал че трябва производство и добавена стойност.

Освен финландска хартия има хамериканска кола/пепси, швейцарски шоколади(фирми безброй), чужди вериги маркети, бензиностанции, хотели и т.н, и т.н.

Но в глобалния световен пазар освен пазар на стоки и услуги има и пазар на труда. Когато хората в БГ имат условия(не само заплати, тук вкл и отношението и др) те ще остават да работят и ще се върнат в Родината си. Докато се чувстват пренебрегнати и отхвърлени - през летището или през Калотина. Сега има и Дунав мост 2.

6
 
3
 
30
michaelis12 до: Mavi Goz
преди 1 година
еми тъппото българско племе при Тато нали искаше се Corecom и внос еми ей им са всичко е САМО от Corecom и внос ..... после бачкане немало, работа немало, ама ниски заплати били ..... :)) те заплатите са коректни ама за български стоки .... :))
3
 
4
 
29
преди 1 година
Btw, доста икономики, и то западни, от години се опитват да се справят точно с проблема "високи заплати".... :lol:
4
 
4
 
28
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 1 година
Илядо пъти съм писал, че импортната икономика води до обедняване - с всичко, което купуваме, плащаме и високите заплати на онези, които са го произвели. С всеки лист финладска хартия или картон, които влагам, плащам и заплатите на богатите финландци, които са я произвели и късам от заплатите на моите бачкери, защото една кутия не може да струва повече от "х" стотинки на моментния пазар! Същото се отнася и за строителството, и за всяко производство или услуга - кучето е заповено в добавената стойност, която остава в страната - от нея идва националният доход, от който зависят и заплатите. Ако обаче напр. увеличиш двойно заплатите в туризма, а с това и цените на услугите там, дали ще напълниш хотелите? Щото Пазарът казва за колко можеш да продаваш точно Ти.... Не е чак толкова просто - Бойко рекъл: вдигайте заплатите! :lol:
0
 
3
 
27
doba до: Mavi Goz
преди 1 година
Mavi Goza,
Благодаря за предложението.
Не са в моята сфера картоните, но знае ли човек.

10% данък е добре. Пали свещи да не го вдигат...
3
 
4
 
26
Mavi Goz до: doba
преди 1 година
Еми отвори една фабрика за опаковъчен картон, давай ми го на половина на финландци, турци и словенци и разликата ще я дам за заплати - обещавам! Или пусни една ФВЕЦ и ми давай тока по 10 стинки - тоже красиво получаеться... :lol: Иначе данъците са ОК - мен 10% идеално ме устройват... Нямам претенции към държавата в момента... ;) :)