Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Дневен нюзлетър

Ще направи ли Финландия крачка към НАТО?

Темата за членството в Алианса набира скорост в навечерието на президентските избори в страната

4
 
4
 
4
Mavi Goz до: dakl
преди 1 година
Мда... Това нещо ми е познато - май е гледан филм... :lol:

Подкрепата поне засега остава слаба – 25% към края на 2016 г. Броят на финландците обаче, които подкрепят идеята, се увеличава непрекъснато от 2014 г. насам, когато избухнаха събитията в Украйна. Това предполага промяна на общественото мнение, макар и бавна.

Торвалдс същевременно е против референдум за членство в Алианса. Според него другите политици се крият зад идеята за референдум."

Само тука не беше Торвалдс, а некъв си Соломон и българите гредаха тъ^по и преживяха с кокалите на некви комунисти... Па после - що имало Народен съд...? Пак ше има... :lol:
4
 
4
 
3
преди 1 година
Хихи... Те финландците, точно като нас, един път са стъпвали два пъти на тази мотика. Ние, понеже сме по-умни, ще стъпим още веднъж - трети път. Това е особен национален талант. Дано финландците се окажат по-т^ъпи и този път пропуснат... :lol:
Щото е мноо гот да скочиш на гребена на вълната, когато изглежда смазващо силна, ама това са записи от дебати във финландския парламент, малко след Сталинград:

"„Силите на немците безспорно започват да се изчерпват... през зимата Германия и нейните съюзници губят близо 60 дивизии. Едва ли ще успеят да попълнят тези загуби. Съдбата на нашата страна до този момент бе свързана с победата на германските оръжия, но във връзка с текущата ситуация е по-добре да приемем възможността, че ще бъдем принудени да подпишем мирен договор с Москва. В момента Финландия няма свобода за определяне на собствена външнополитическа линия и затова е длъжна да продължи борбата.“
5
 
6
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Едва ли е важно че повечето от финландците на желаят страната им е да всъпва в НАТО,важното е че Чичо Сам иска това!
4
 
5
 
1
преди 1 година
мислим ньет, за да си немат проблеми с "агресорите" дет под носа им .... :))