IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия ще започне да издава туристически визи

Саудитска Арабия няма система за издаване на визи за туристите. Тя има разрешителни за влизане в страната за поклонници, които посещават светите за исляма места

21:24 | 31.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Саудитска Арабия ще започне да издава туристически визи, за да насърчава посещаването на туристи в тази страна, в която се извършват дълбоки икономически и социални реформи, предаде Франс прес, като се позова на саудитски представител.

„В скоро време ще бъде създадена система за издаване на туристически визи и тя ще бъде пусната в действие“, каза принц Султан бин Салман, ръководителят на Комисията за туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия.

Саудитска Арабия няма система за издаване на визи за туристите. Тя има разрешителни за влизане в страната за поклонници, които посещават светите за исляма места. Те могат да бъдат получени и чрез попечителство на саудитски гражданин, фирма или официален орган.

Издаването на туристически визи ще е част от програмата "Визия 2030", подета от престолонаследника Мохамед бин Салман с цел диверсификация на икономиката и намаляване на зависимостта на Саудитска Арабия от петрола.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още