Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Идеи

Ингвар, който събра холната секция в кашони

Създателят на IKEA Ингвар Кампрад несъмнено бе един от най-забележителните бизнесмени на последния век

0
 
0
 
10
khao до: kalendar
преди 2 години
Няма профилна снимка
явно е било по добре от колкото бяхме през комунизма, макар че е имало войни... след 40 години комунизъм на дядо ми още му беше мъчно че са му взели наследената земя от баща му, никога не им прости ! ... това си спомням, тъпанарино!
0
 
3
 
9
male4ko до: QUANTUM
преди 2 години
Няма профилна снимка
Чудесен коментар QUANTUM! Ако можех бих ти сложил сто плюса.. :)) Това за идеите и мечтите много хубаво написано..
3
 
0
 
8
kalendar до: QUANTUM
преди 2 години
офффффф....даже се чудя дали да ти отговарям.
А преди комунизма как бяхме? Ще споделиш ли?
3
 
3
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
Обикновените хора мерят в пари, мечтателите в осъществени мечти. Кампрад е може би най-големият бизнесмен на 20 век - да видим дали Мъск ще е на 21ви. Това, което Кампрад прави е феноменално. ИКЕА е концепция, която обзавежда дома по нов начин. Не знам дали в развитите страни има дом без нещо от ИКЕА. Хората пазарят от ИКЕА от 70те години, във Варна ИКЕА дойде преди 2-3 години и хората нямат наблюдение - плюс тези магазини в България са просто нещо безкрайно миниатюрно - но ИКЕА все пак. По времето на комунизма нямаше нищо в България. Да си купиш мебел беше лукс - във Варна специално Сава Ганчев. И нещо друго, много от нещата, които се правиха в България и комунисти1еските страни бяха или крадени идеи или купени лицензи от Запад - като се почне от Жигулито, мине се през панелните блокове и се стигне до мебелите и дрехите. Направо си бяхме като в Северна Кореа...Та Кампрад прави мебели още от кои години. Дава възможност на бедните и обикновените хора да се обзаведат. Концепцията на сглоби си сам мебелите е на Кампрад. Бил съм в района където живееше в Швеция - все едно като отшелник - село Емтеруп. Но такива хора са истински богатите - първо, богати на идеи и не претендиращи.
0
 
5
 
6
data до: kalendar
преди 2 години
ма кък бря , ние сме гъзари
1
 
16
 
5
преди 2 години
ИКЕА са евтини. Но не българската ИКЕА. Тук е някакъв *** гръцки франчайз и варненската и софийската са с различни цени. И двете са по-скъпи от...примерно немската, а от двете - варненската е още по-скъпа. Щото варненци са ВИП.
7
 
11
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ами на ИКЕА като цяло не са и много качествени нещата... За дизайн - да, повечето изглеждат мн добре. Но до там. За БГ стандарта са скъпи.
7
 
21
 
3
преди 2 години
Няма профилна снимка
на мен икеа ми стои евтино, все едно съм в левчето. В троян могат да се намерят много по хубави мебели на по-ниски цени
1
 
17
 
2
преди 2 години
Цял живот е спестявал дори и от дребни неща. Бях чел новина, че ходил на подстрижки в развиващите се страни. Човекът е постигнал наистина много, спестявайки и създавайки успешен бизнес, но все пак сега не може да вземе и 1 крона със себе си.
2
 
13
 
1
преди 2 години
Предприемач !