Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Криптовалутите са схема „Понци“, предупреди президентът на Световната банка

Въпреки това според Джим Йон Ким технологията блокчейн може да бъде много полезна, особено в развиващите се страни

2
 
8
 
5
преди 11 месеца
Интересно ми е всички тези финансисти, дето сега хорово припяват за понци и балони, къде бяха преди преди 2008-а и защо тогава не ни предупредиха за спукването на имотния балон, банковите фалити и Световната рецесия?
2
 
5
 
4
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Да коментираме и онзи с мустака от другата статия, че не ти позволява да пишеш. А, защо пионерите да не се развият също или още по-усъвършенствани нови частни проекти да се появят? Защо копитата на банките да са най-доброто? Ще създатете портфейли да ги съхранявате и лихви ли ще давате, и ще ги гарантирате при кибер атака? Ами те и застрахователите вече почнаха да се услушват за продукти, които може да предложат. Вие и без това за какъв друг...сте, ако и това поне не направите? Естествено, че не всички проекти ще отцелеят, но защо да са вашите, бе ка...ли? То започвате да ставате смешни в очите и на хора, които тепърва даже чуват за тези неща, защото сте много некомпетентни...едни тъ..и и алчни лихвари сте си. Да не ме разбират погрешно-то в лихварството няма нищо лошо говорим единствено за хората, които го практикуват във тяхно лице.
2
 
8
 
3
deant до: Todor Sabev
преди 11 месеца
Не е въпроса другите инструменти дали са понци схема, а че криптовалутите са. Нещо, с което се съгласяваш и ти явно. Няма логика да се заменя една понци схема с друга.
5
 
10
 
2
supertrader до: Todor Sabev
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Те че са Понци схемите на работа на банките е ясно, но каква е ползата от още едно Понци освен и на най невежите да им светне че и банките работят по същите схеми както е с понци койните. Мисля че банките почват да се усещат че излагацията ще бъде пълна и койните ги излагат на показ. Търсейки сходни схеми всеки вече се досеща че паричния мултипликатор и същата схема на Понци както и койните, че количественните улеснения са начин на банките безвъзмездно да им се налеят пари когато пирамидита на мултипликатора цъфне и върже и никой не иска да взема "кредит" от тях. Пенсионните системи пък са върха на айсберга на понцитата и причинителки на демографски срив - катастрофа. Хубавата социална Германия е в демографска катастрофа и по ясен пример какво е действието на пенсионните понцита няма.
6
 
17
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Каузата за контрол на крипто инструментите е загубена. А относно ,,понци,, схемата. Паричния мултипликатор, количественените улеснения и солидарните пенсионни системи без капиталово натрупване, какво са.