IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Езиков лагер за децата и клиника за отслабване на родителите в едно

Съвременните детски лагери позволяват присъствие и на родителите

12:26 | 29.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Лъки Банско</p>

Снимка: Лъки Банско

Детските езикови лагери са водеща образователно-възпитателна практика в съвременната педагогика. Те се провеждат  по цял свят за осмисляне на свободното време на децата и обикновено са международни. Целта е по интересен начин и сред много забавления подрастващите да усвоят нови знания и умения, при това при гарантирана безопасност.

Тези лагери се организират по специални програми, като се осигурява постоянна реална езикова среда. В нея се практикува правоговор и правопис на езика, като едновременно с това децата разширяват познанията си както по предмети, изучавани в училище, така и по различни природни, и социални науки.

Това, разбира се, в програмите е адаптирано за съответната възраст и умения. Лагерите обикновено са за деца от 5 до 14 годишна възраст, какъвто е международният детски езиков лагер 2018 ЛъкиКидс в Банско.

В тези лагери до обяд тече учебен процес, воден от подбрани квалифицирани  преподаватели, натрупали богат опит. След това до вечерта професионални аниматори и инструктори организират разнообразни развлечения за децата. Развлеченията са подбрани така, че наученото до обяд да може да се затвърди в реалната социална практика на децата - докато общуват помежду си и с възрастните и се забавляват.

Обучението е по увлекателен начин, който мотивира децата да са активни участници. Те изпълняват различни задачи по зададени проекти и казуси, правят тематични представяния. В събирането на информация са насочвани от преподавателя, но като цяло сами стигат до познанието. Това го прави осъзнато, трайно, а не наизустено. Така те активират творческите си заложби, учат се да работят в екип, да се адаптират бързо, развиват умения за общуване и вписване в обществените отношения. Развлеченията може да са най-различни - от битови дейности, да речем забавно готварство, до игри на басейна, сред природата, творчески работилници и вечери, партита, вечери на различните националности и т.н.

Интересно и полезно за всички от семейството

Друго нещо интересно /и удобно/ на съвременните детски лагери е, че те позволяват родителите да отидат с децата. Разбира се, не като участници в лагера - те ще си бъдат отделно, но все пак ще са край децата си. Това е така, защото модерните детски лагери днес обикновено използват за база големи луксозни хотели в известни курорти.

В тях родителите могат да отседнат по време на лагера. Там и самите те ще имат възможност да се отдадат на пълноценна почивка. Предложенията са многобройни - СПА пакети, Аква комплекси, различни курсове - например йога, клиники за релакс и възстановяване, различни развлечения. Много популярни са например клиниките за отслабване. Наднормените килограми са проблем в цял свят и не са въпрос само на външен вид и естетика, но и на здравословно състояние. Затова тези клиники са не само за бързо, но и за трайно отслабване.  Лъки Лъки

В петзвездната ЛъкиФит в Банско например специалистите дават на всеки участник план какъв да е начинът му на хранене и каква физическа активност да практикува, за да постигне и поддържа теглото, което желае. Практиката сочи, че с тези съвети човек може да намали теглото си до 30 процента за година, а с навиците, които придобие, да го поддържа без проблеми. Обикновено тези клиники включват в програмите и антистрес, и детокс.

"Забиването" от всекидневното напрежение и натрупването на отрови в организма също са световен проблем, който има пряко отношение към цялостното здраве, включително и към наднорменото тегло.

Разбира се, програмите протичат под лекарски контрол, като участниците предварително минават медицински прегледи. Съвременните методи съчетават рационално хранене - разнообразно и пълноценно, но без излишъци от калории, с различни активности - специализирана гимнастика за отслабване, йога, китайска техника за дишането, фитнес, танци, излети и преходи сред природата. Тези активности са според възможностите и състоянието на участниците, които се разделят по групи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още