Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Жилищният пазар в България - затишие в очакване на по-добри оферти

Сделките с имоти в страната през първото тримесечие растат с 11,5% на годишна база и спадат с 37,8% спрямо предходното

1
 
5
 
10
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Имам наблюдения за пазара на селски имоти и там нещата са ненормални. Селата опустяват къщите се рушат, собствениците не ги поддържат и не ги ползват. Но не ги и продават, тези който имат все още запазени домове, ако все пак решат да ги продават цената е 2-3 пъти отгоре, на новопостроена къща. Сами разбирате, че това няма как да се продаде, колкото бих си продала стария 20 годишен хладилник, на цената на 3 нови. И така тези къщи, ще са следващите полуразрушени и непродаваеми. Това е реалността. И дори цените да паднат, след като цялото село вече сее обезлюдило и населило с ***, никой няма да ги купи. Това е резултата от икономическата недалновидност на българина, за съжалени.
3
 
24
 
9
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Първата причина да започнат да се вдигат цените на имотите е, че държавата изсипа едни 4 млд. лева на гарантираните депозити в КТБ. Вложителите вече уплашени и стресирани, не ги оставиха отново в банковата система, а ги инвестираха в имоти. Втора причина: Банките разполагаха с хиляди имоти иззети заради не погасени кредити и с благословията на политиците започнаха да надуват още балона, за да продадат тия имоти на добри цени. Трето: Политиците умишлено пуснаха мълвата/лъжата/ че ще влизаме в Шенген и ще приемем еврото. Ако това стане цените на имотите ще се вдигнат в пъти, затова много хора знаещи това се втурнаха да купуват жилища на килограм. Само, че на тия "тарикати" ще им кажа, че не са нищо друго, освен *** - шарани, които ще видят еврото и Шенген само през крив макарон и още в края на тази година ще им запари под лъжичката, а догодина ще са реализирали поне 30% загуба на вложената инвестиция в имоти. В малко, по - късен етап загуби от 50% са напълно възможни. Аз стоя зад всяка моя дума, Дами и Господа. Тук има двама съфорумци, които не пропускат да ме оплюят, обиждат, но ще ги помоля да не го правят вече, а да почакат, да копират всеки мой пост и в края на годината, ако не позная, ще приема техният укор, без да им се обидя, дори ще им се извиня и напусна сайта, обещавам.
0
 
15
 
8
mrynmryn до: Eon
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Нали знаеш, че инвестор и днес.бг са един и същ сайт и просто си прехвърлят новини.
0
 
26
 
7
Eon
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Нали последните месеци в днес.бг ни продъниха ушите как пазара загрявал и сме изпускали голямата далавера ако не си купим панелен коптор или "качествено" ново строителство. Истината май рано или късно излиза наяве.
0
 
9
 
6
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Пазарът в София наистина е в затишие. Над 22 хил. са офертите за апартаменти и над 34 хил. за всички видове имоти. Средното време за реализация на обявена оферта е над 4,5 месеца на пазара. Най-голяво е предлагането на имоти в зона Център - 11% от всички имотни оферти, следвано от Манастирски ливади - 7,2%, Витоша - 5,5%, Младост и Люлин с по 5% и Студентски град с 4%. Добро описание на критериите за избор на жилище в столицата има в ho.re.biz, където са представени накратко и различните квартали на столицата.

6
 
22
 
5
крас до: mrynmryn
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Строителния балон е надут от банките до краен предел. Трудно е да се прогнозира кога ще се спука, но е сигурно едно - БАНКИТЕ ОТДАВНА СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ЕДНИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ В ПРИХОДНАТА ЧАСТ НА ЧИИТО БАЛАНСИ ЗРЕЯТ ТАКИВА ЧЕРВИВИ ЯБЪЛКИ не само като тези от строителството , но и "ОСОБЕННИ ЗАЛОЗИ" сключени със "СТРАТЕГИЧЕСКИ"инвеститори които са баз пукната пара , но имат наглостта в съглашятелство с БАНКИТЕ без да конституират в договорите си задължените да плащат заемите им лица натрисат на милиони българи едни ДЪЛГОВE !!

Така без да подозираме ОБСЛУЖВАМЕ ЗАЕМИ на инвестирали във фотоволтаици , перки , ТЕЦ-ве ЕРП -та и подобни измамни ИЗМАМНИ схеми.

В тези измами няма как да не се отбележи и СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, които не само наблюдават ИЗМАМИТЕ , но си позволяват наглостта да признават за разход ЛИХВИТЕ и ГЛАВНИЦИТЕ на тези инвеститори , които ни сервират в сметките за ток , вода и парно !!

КРАЯТ НА ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ СЕ ВИЖДА !!

ВЪПРОСА Е КОЙ ПЪРВИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ С ДЕЛАТА ПО "ОМРАЗНИЯ ДЪЛГ" който банките и кредиторите им ни натресоха без да ни питат и без да искат нашето съгласие!!

ИЗМАМАТА Е ЧУДОВИЩНА !!! Един тегли заем от банката си и получава АКТИВИТЕ , а МИЛИОНИ други които дори и не подозират плащат заема!!!

ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ ГОСПОДА БАНКЕРИ!!
ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ НЕГО И ЩЕ НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТТА СИ!!
1
 
28
 
4
bghighlander до: mrynmryn
преди 9 месеца
Не само във Варна се строи така! В Пловдив и Благоевград е същото! Искат да застроят ВСЯКА възможна свободна площ! Цените са КОСМИЧЕСКИ! Предполагам, че и на други места е така! Ако приемем, че в София и Пловдив ще има вътрешна миграция и купувачи, то на мен не ми е ясно КОЙ/КОИ ще купуват в по-малките градове! Може би марсианците?
4
 
31
 
3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Тоя път не са май толкова банките, колкото брокерите и стройтелите. Във Варна на комплекси Фамилия, гледам са лепнали 650 евро на кв./м, тия хора нормални ли са? Буквално във всеки край на Варна се строят жилища...
8
 
47
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Десет години след 2008 -ма година банките формираха нов имотен балон и направиха цените на жилищата спекулативни и нереално високи,заради извратената си политика на почти нулеви лихви по спестяванията на хората.
Имотните агенции и строителите също участват дейно в този процес .
5
 
54
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
От изнесените данни, човек може да стигне до неправилното заключение, че населението на страната се увеличава , а то всъшност намалява.

КОНЦЕНТРАЦИЯТА НА ХОРА В НЯКОЛКО ГРАДА , създава не само диспропорции, но и тотално ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ на огромни територии от държавата. Цената на имотите в тези територии се СРИВА!!

Всичко това е в резултата от една НЕДЪЛНОВИДНА икономическа политика на КОНЦЕНТРАЦИЯ НА КАПИТАЛИ в столицата и няколко други града.

НЕ ВЛИЗАМ В ТЕМАТА ЗА НАПУСКАЩИТЕ СТРАНАТА БЪЛГАРИ И ИЗТИЧАНЕТО НА ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА, което е крайният продукт от ЕВРОПЕЙСКАТА СИГМЕНТАЦИЯ на пазара на труда у нас оформяща държавата ни като една бананова република с развито СЕЛСКО СТОПАНСТВО И АЛКОХОЛЕН ТУРИЗЪМ.

ТЕНДЕНЦИИТЕ СА МНОГО ТРЕВОЖНИ!! Те създават дисбаланси в районирането на държавата , които са функция от преразпределението на финансовите средства по общини.

НЕЩАТА В ПРОВИНЦИИТЕ СА АПОКАЛИПТИЧНИ, НО КОЙ ДА ГО ВИДИ?!