IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия

Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт за утвърждаването на Русия на световната арена, смята политическият анализатор Михаил Крутихин

08:39 | 29.06.18 г. 16
Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия

Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия. Пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена ще продължи и през този период. Това коментира в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy.

Според него няма значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, защото има някаква образно казано "възглавница за безопасност" на режима на Путин. По думите на експерта населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, за да има Русия значителна роля на световната арена.

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната, коментира още Крутхин. 

„Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна, без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също", обясни експертът. "Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост“.

Според него Русия се е намесила във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

„Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8, другите престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения", посочи Крутихин. "Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия“.

Той обаче определи политиката на Русия в Близкия изток като „смешна“, тъй като държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

„Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти“, обясни той.

Целия разговор вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още