IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН публикува за обсъждане проектонаредба за рекламите на пенсионните дружества

Срокът за даване на бележки и предложения по проекта е до 7 септември

16:08 | 08.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) прие на първо гласуване Проект на Наредба за изискванията към рекламните и писмените информационни материали и страниците в интернет на пенсионноосигурителните дружества. Това става ясно от решенията по време на вчерашното заседание на регулатора.

Проектът и мотивите са публикувани на интернет страницата на КФН в раздел “Нормативна уредба“ – „Обществени консултации“, като срокът за даване на бележки и предложения по проекта е 30-дневен от датата на публикуване до 07.09.2018 г.

Регулаторът е издал временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Индустриален холдинг - Доверие” АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „София Интернешънъл Секюритиз“ АД на 279 870 броя акции от капитала на „Хидроизомат” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

Издадена е и временна забрана за публикуване на търгово предложение от Pabоlux S.A. за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“ АД на 436 858 броя акции от капитала на „Завод за хартия - Белово“ АД, гр. Белово, от останалите акционери на дружеството.

Комисията е взела решение да уведоми регулаторния орган на Република Хърватия, че инвестиционният посредник „Адамант Кепитъл Партнърс” АД има намерение да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на територията на Република Хърватия.

Подобно КФН уведомява и регулаторните органи на Република Италия и Кралство Испания, че застрахователният брокер „ЕДМ Иншурънс брокер“ ЕООД има намерение да извършва дейност по застрахователно посредничество при условията на правото на свободата на предоставяне на услуги на територията на техните държави.
 
КФН е одобрила Галя Петкова Стефанова за член на съвета на директорите на инвестиционния посредник „Ленно Глобъл Адвайзъри“ АД, става още ясно от решенията на Комисията. Тя е одобрила и Лиляна Христова Николова за лице, което осъществява функцията за съответствие на ЗК „Уника“ АД, както и за лице, което осъществява функцията за съответствие на ЗК „Уника живот“ АД.

Комисията е изпратила и писмо до „ИЖА България“ ООД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за вписване в регистъра на застрахователните брокери.

По отношение на жалбата на „ДЗИ-общо застраховане“ ЕАД срещу Решение № 617-ОЗ от 14.06.2018 г. на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор”, поради нередовности в приложените към жалбата документи КФН е оставила жалбата без движение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още