Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Втора задължителна здравна застраховка – плюсове и минуси

Основният риск е в значителното увеличаване на вноската за здравно осигуряване, коментират специалисти

   1| 2    
0
 
4
 
11
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Брутото ми е 4700, но се осигурявам на 2600 и не желая да плащам допълнително :)
Да се пофалим и я колко пара зимам ;)
0
 
4
 
10
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Където е текло, пак ще тече. Касата ще продължава да се източва, а който е плащал досега, ще плаща повече, защото цоцащите са лакоми!
0
 
1
 
9
vzhekoff до: redcretin
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютно съгласен !
0
 
13
 
8
I
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Плюсовете са само за кастата на бюрократите, на които, също така, им се вдига заплатата с 10% предизборно, за да гласуват за работодателя си.
0
 
6
 
7
преди 5 месеца
Ей го пича бе:
https://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/107/a/svetoslav-cenov-bylgariia-ima-da-navaksva-po-publichni-razhodi-za-zdrave-265663/
Премии чака!

А колко са такива като него!!!

Горанов засега отхвърля вдигането на каквито и да е данъци, дай Боже да удържи на натиска. Че мераклии за цоцане мнооооого!..

2
 
4
 
6
redcretin до: power grid
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Баш ти трай, националист такъв :) За теб не ми е жал!
0
 
9
 
5
redcretin до: vzhekoff
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не е голямо нищо, зависи от коя страна на цоцането го гледаш :)
Много голямо нещо си е и ще послужи за още хотели по морето на настоящи и бивши политици примерно. Затова и застрахователите (асоциация на мутри) поискаха парче от баницата.

Та кой каза че в Абсурдиста данъчната тежест била ниска? Да видим от 1000 лева бруто (дето са едно смешни 500 евро) колко влизат в джоба, май няма и 600 лева? Е с 600 лва какъв живот бре, то чиста мизерия хахаха!
2
 
11
 
4
преди 5 месеца
Колко още искате бе изр..оди?Всеки месец плащам 208 лева малко ли ви са???Колко още искате за да ходя в мръсни болници и да търпя некадърни лекари
1
 
13
 
3
преди 5 месеца
Хора трябва да им строшим главите на тея ***.Няма да плащам за лечение на ман..гали и *** категорично отказвам.Осигурявам се върху 2600 и не желая да давам още 624 кинта за тоя дет клати вятъра.Категорично отказвам да плащам.Трябва да се противопоставим на тоя грабеж.Плащам а като отида на зъболекар пак плащам Защо????Или здравеопазването става платено или всеки ще плаща поравно.
0
 
13
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това е пълен абсурд ! Директен грабеж - значи аз се осигурявам за 8% върху 2600 лв. (и то ако не вдигнат прага), което е 2496 лв. на година с лимит за лечение 700 лв. и ще доплащам ? Отделно как така 12 лв. са 2%, товае така само за МРЗ, но за всички останали не е 12 лв., а за горната граница са си още едни 52 лв. с което общата годишна сума набъбва на 3120 лв., Реално всеки бял работещ човек ще получи 2% увеличение на здравната осигуровка, след като вече получихме 2% увеличение на т.нар. пенсионна. Общо 4% за има няма 3 г. увеличение на данъчната тежест. При двама работещи това вече са 6240 лв. на година срещу едно голямо нищо насреща !