IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Време е да се захванем с решаване проблемите на хората

Канцлерът на Германия заяви, че е време коалиционното й правителство да престане да влиза във вътрешни спорове

15:37 | 24.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че е време коалиционното й правителство да престане да влиза във вътрешни спорове, а да се заеме с решаване на "проблемите на хората", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

"Твърде много се фокусирах върху функционалността и процесите във вътрешното министерство и недостатъчно върху нещата, които вълнуват хората", каза Меркел. "Сега е важно да решим проблемите на хората", добави тя.

Меркел заяви това, след като с лидерите на останалите партии в коалицията уредиха породилия разногласия въпрос с бъдещето на началника на германското вътрешно разузнаване.

След неколкодневен спор, който заплаши коалицията на канцлера Меркел, лидерите на управляващите партии се съгласиха да не повишават замесения в скандал Ханс-Георг Маасен.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер каза, че Маасен ще стане специален съветник във вътрешното министерство без увеличение на заплащането му.

По-рано тази седмица беше обявено, че Маасен ще бъде освободен от поста на ръководител на Федералната служба за защита на конституцията, след като беше обвинен, че поддържа крайнодесни възгледи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
Хората които повярват на Меркел / и на статията / са пълни *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Иван Митев
преди 5 години
Европейската централна банка е с полезно влияние и (поради липсата на пълна икономическа стойност на еврото) подсигурява възникване на щети.В Европейския съюз съществената причина хората да страдат е липсата на защита от Европейската централна банка.За да се помогне на хората е необходима защита от Европейската централна банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още