Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Пазарът на недвижими имоти у нас ще продължи да расте и през 2019 г.

Динамиката на политическата ситуация ще окаже влияние върху икономиката, а оттам и върху предвидимостта на цените на имотите, смятат експерти

0
 
3
 
10
mirodes до: Веск
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Няма и 15 хиляди новородени.През 2017 са родени 13679 деца в София.Тази година може да паднат и под 10 хиляди.Ясен знак,че населението не се увеличава.Даже може да падне и под 1 милион до 30-40 години.
1
 
10
 
9
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А бе то за 2019та е ясно. Добре ще започне за брокерите. Аз баче не съм сигурен, че добре ще им свърши. Тези млади хора дето протестират срещу мизерията и беднотията им е все по-трудно да купуват имоти. Достъпността на жилищата, особено за младите е все по-лоша. Икономическият цикъл си се цикли. Чини ми се пак иде криза. Ама дали края на 2019та или 2020та не знам. Ще видим. Малко е късничко за изгодна покупка. Относно София - въпреки концентрацията на младо население има само 15 000 родени деца за 2017та. Понеже София вече осмука младите от провинцията , но само като временна спирка и после ги натири в чужбина завинаги, сега се търси население за имотните мераци. Ако София беше не 2, а 1.5 даже милиона пак трябваше да има над 20 000 деца родени за 2018та. Ама ги няма. 15 000 са. Това е малко над милион в бъдеще.
2
 
10
 
8
lozkhris до: pur6ing
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
София ще стане 3-4 мил?! Тва да не е Ню-Йорк? В София не се стичат хора от целия сват, а само от останалата част на вече опоскана и обезлюдена България. След 10 год населението на тази умираща страна, паднало некъде до към 5.5 милиона, ще е концентрирано в няколко града - София, Варна, Пловдив, Бургас. Останалото ще са руини и призрачни празни села и градове. София не може повече да поема притока на хора и неминуемо ще спре да бъде крайна точка на пътуване, още повече, че много пристигат в София, намират си работа за година - две, след което си бият камшика извън страната завинаги... Това е. В София в момента има към 14000 празни жилища и всички статии като горната не са нищо друго, освен жалък напън на брокери и строители да си осигурят още малко време за някоя и друга продажба. Ще последва срив подобен на този от 2009. Колко дълбок предстои да видим, но така или иначе пазарът е цикличен.
1
 
9
 
7
panther до: pur6ing
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
София няма да мине 2 милиона в близките 50 години.
Бих писал "никога", но все пак да сме прецизни.
Както е тръгнало след 50 години може и България да я няма, след това можа да дойдат нормални хора с нормални политици и градът пак да расте.
4
 
9
 
6
pur6ing до: nikolovnn
преди 5 месеца
Здравейте,
пазарът на имоти в БГ е както всички други пазари - манипулиран, нечестен, несвободен. Но има фактори, които действат в двете посоки. Днес заплатите са по-високи отколкото преди 10 г., а цените на жилищата не са по-високи за същия период! Факт, който предполага че цените още може да растат. Колко точно,никой не знае. Говорим за качествени жилища. Скапаните ще се скапват още и още...Друг фактор е износът на капитали, което предполага задължане на цените на жилищата! Трети фактор е нарастването на жителите на големите градове - цените ще растат. София ще стане 3-4 млн., просто няма кой и как да спре тази тенденция.
Може още да се говори, но мислете сам, а не разчитатйте на анализи и агенции, които са вътре в процеса и търсят своята изгода...

6
 
31
 
5
nkavrakov1982 до: nikolovnn
преди 5 месеца
Имотноте агенции кихат яко пари за да им публикуват анализите. Това са ми го казвали брокери. Така се манипулира общественото мнение и се карат хората да вярват в едно нещо, примерно поскъпване което е нереално. Пропаганда. Едно и също нещо повторено многократно се превръща в истина. Пазара на имоти е силно манипулиран и надут от светата троица - банки, имотни агенции и строителни фирми.
3
 
24
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Извинявам се, само още нещо да кажа - как бихте ми обяснили това изречение: '2018 г. беше успешна за бизнеса с имоти с ръст на сделките и на цените.'.
По спомен, да не търся сега, тук имаше статии в които се обяснява как през последните 2 тримесечия има намаляване броя на сделките, а това изречение ми казва точно обратното.
Моля обяснете ми простичко, като се казваше в един филм - 'Като за втори клас'!
5
 
40
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Направих си регистрация тук за да кажа следното: Редовно следя новините свързани с имоти в България, тъй като съм (предполагам) един от многото, които чакат пазарът на имоти да се промени (спестете си коментари около това). Честно, наистина си мислех, че сте една добра медия, но все повече започвам да се съмнявам. Не мога да повярвам, че Вие наистина вярвате в написаното, а ако е така... жалко!
На фона на всички изказвания на банкери, които явно се подготвят за провизиране, на очакванията за повишаване на лихвите (което най-малкото чисто психологически ще повлияе на пазара), на повишаване броя на купени жилища с над 80% финансиране... Вие 'бълвате' статия след статия с което искате да ме убедите в 'нормалността' на пазара
6
 
39
 
2
преди 5 месеца
не че нещо, но махалото колкото повече отиде в едната посока, после пак толкова се връща в другата..... запасявайте се с пуканки, скоро ще е доста интересно
9
 
49
 
1
преди 5 месеца
Брокерите пак се превъзбудиха в края на годината. Уважаеми господа търговци на недвижими имоти, и за децата стана ясно че балона който надухте заедно с банките на пазара на жилища ще се спука. Самите банки излязоха със съобщения за над 40 % надути цени на апартаментите, над реалните им стойности, но Вие сте алчни за още и още пазар.