Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тотален хаос с наредбата за касовите апарати

Бизнесът вещае пълен апокалипсис, ако финансовото министерство не даде отсрочка и не промени част от текстовете

   1| 2    
0
 
6
 
14
преди 2 месеца
Толкова администрация, паразити - това ще раждат.
0
 
12
 
13
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
В държава, която е контролирана от мафията, сивата икономика изглежда като розова, а Бялата сме Балъците, дето плащаме целия масраф!
0
 
18
 
12
doba до: zelka007
преди 2 месеца
Зелка, един пример и от мен.

Моя позната работи не в НАП, а в инспекция по труда, не съм сигурен какво точно. Та тя ми разправя, отиват в малко планинско село и почват по чаршията отгоре-надолу. 1000-2000...-5000лв глоби! Нито едно не пропуснали по нейните думи! Нито едно!!!
Та попитах аз:
- Чакайте бе, знаете ли колко пари са това за едно магазинче в такъв пущинак? Та вие сте като черкезите, почнали сте ги наред!!!
- План гоним. - отговаря тя. - не изпълним ли плана - няма премии!!!!!!
На забележката ми, че хазна се пълни с данъци, не с глоби измърмори нещо от сорта 'кажи го на шефа' и въпросът приключи.
0
 
1
 
11
zelka007 до: s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
предишния ми пост е за теб човек ... :))) ... днес не ми е ден за постове нещо ...
2
 
6
 
10
zelka007 до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
оня ден готин , зареждам един склад , и шефката на склада споделя , нейна клиентка с 4 малки магазина тип павилион за цветя . заптие от фискален контрол на нап стои пред магазина и тормози клиентите за касови бележки издадени в магазина :))) ... ти вдяваш ли иди.отията на ситуацията . стои пред магазина и на излизащите клиенти иска касова бележка . имаш ли си на идея колко оборот прави магазин от 8-10 кв.м. в краен квартал на сравнително главна улица ? идея имаш ли си че заптието дето стои пред магазина взима в пъти по-голяма заплата от оборота на магазина бре :))) ... ами наема , ами заплатата на човека в магазина , ами осигуровките , ами данъците (печалба+ддс) ... уникални сте ....

ами това днес , идва една клиентка в склада , има 2 магазина , пак малки в краен квартал , и носи да покаже тези иди.отски флаери дето сте напечатали и раздавате по магазините ... НАП ВИ СЛЕДИ ПОСТОЯННО ... какъв болен мозък може да роди тази идея :))) ... ние врагове ли сме бре , некви пикантетропи ли сме ?!? в една държава ли живеем ?!?

ами по коледа друга една клиентка , има 3 магазина , 2 са на топ места ... да се намърдат 3 дена преди коледа в магазина 3 заптиета от фискален контрол + 1 полицай и да стоят цял ден в магазина без да излизат . два дена подред . в магазин от 30 квм.м. пълен със стока дето едвам влизат 3 клиенти + продавачката :))) . немя място за никой , ни за тях ни за клиенти ... нап ли ще плаща после наема януари месец , когато няма работа ?!? мхммм ?!? какво спечели нап ми кажи като прати 4 човека със заплати над средната за страната без да броя добавките разни ? идея имаш ли си колко е наема на такъв магазин на топ място и ако не работят в онези 20-25 дни от годината дето се прави оборот кой ще се оправя ? лафка на пеевски ли ще наема магазините ? ти не виждаш ли че има цели празни улици вече в София от към магазини ?!?

готин , на някой сериозно му хлопа нещо в главата на високо ниво . ама много сериозно . не обвинявам хората дето си изпълняват нарежданията . това им е работата . оня дето дава нарежданията е за (*цензура*) . не може да назначите такава огромна администрация и да им давате такива големи заплати и да не гръмне системата . нема как да стане . нема кой да ги изкарва тези кинти ...

не е зле да излизате м/у хора и слушате какво ви се говори от обикновенните хора ... да поназначите и хора с образование , да ви обясняват как стоят нещата и кое как се прави , ако искате да вървят работите в държавата ...

2
 
21
 
9
Sakamano до: Императорът
преди 2 месеца
Ще ти цитирам какво чух преди години да казва един търговец *** на данъчен инспектор: "Ако ми пречиш да си изкарвам хляба, ще взема ножа да те заколя, та после в затвора да ме хранят." Те това е куражлия.
2
 
11
 
8
zelka007 до: s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ха ха ... добър си :))) ... нема две мнения по въпроса :)))
12
 
7
 
7
s3 до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не бива да говориш така за минфина ни г-н Горанов, ако не си разбрал той ще е наследника на г-н Борисов и следващия ни премиер след него. Доказана личност.
4
 
23
 
6
преди 2 месеца
Няма друго спасение освен свалянето от власт на герберастката хунта и пълното и унищожение както централно така и по места, а после всички закони и наредби, измислени от тия бандити да бъдат отменени с общ указ !!! А бойкоборисов, горанов, цвъки и останалата герберастка гад - в Белене !!! Разсипаха държавата !!!
3
 
27
 
5
преди 2 месеца
Вчера запитах: защо НАП-аджиите не отидат в незаконните хъхрешки свърталища, където павилиони, магазини, заведения, цели пазари са абсолютно незаконни - няма фирми, няма разрешителни, няма касови апарати, не са се плащали никога данъци и осигуровки? Вместо това - под предтекст "борба със сивия сектор", мачкат и съсипват легалните търговци данъкоплатци и разбира се - бях незабавно бамнат !!!