Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще има ли София зелени коридори?

До края на 2019 г. ще приключи разработата по електронен регистър на зелената система на София

0
 
4
 
9
dragomiryankov до: Tantum
преди 2 месеца
отзад-напред - съгласен съм с това и аз правя същото, където няма възможност използвам градски транспорт, всъщност дори и да има възможност, но да има удобен транспорт пак не използвам автомобила си. Ходил съм пеша на работа (при наличие на автомобил) по 8км при хубаво време. Като гледам обаче съм/сме малцинство в това.
2
 
2
 
8
dragomiryankov до: red6
преди 2 месеца
Къде са моите лични нападки? Защото ви нарекох "червенушко"? Нали така сте си избрали и името, ако не знаете проверете в интернет какво означава red. Извинявам се ако съм ви засегнал с това.
Колкото какво е мозъчна пръдня пак си е ваше мнение. Не съм писал нищо за южния парк и аз съм против той да се застроява, също както и за който и да е друг парк.
До колкото виждам заглавието на статията е дали ще ИМА зелени коридори, а не дали да се застрояват, затова коментирах, че е добре да се разгледат приоритетите.
Спирането в задръствания, калта от паркиралите по градинки коли, която после става на прах също допринася за лошото качество на въздух.
...и последно изобщо не съм си и помислил, че сме в "една цивилизация" :D
0
 
4
 
7
преди 2 месеца
Звездичките са господата от малцинствената група около Суходол, дето сече в Западен парк.
0
 
11
 
6
преди 2 месеца
Въобще не съм съгласен - тези т.нар. зелени коридори са замислени отдавна и допреди 20 години не бяха и много засегнати. Това, което трябва да се прекрати е корупцията и безразборното строителство - не само във зелените коридори, а и в останалите междублокови пространства. Масово градинки и паркинги бяха превърнати в кооперации.
И да - трябва да се строи инфраструктура, за да се понамалят задръстванията.
Трябва и да се намалят интервалите на градският транспорт, чиято цена и време да бъдат конкурентна на едно придвижване с автомобил. Това изисква инфраструктура, а не жълта, зелена или синя боя.
Свързването на трети метродиаметър след някоя друга година, вероятно ще има видим ефект.
Да се развива Северна София. Само приказват за нея, а там сякаш бомба е паднала.
Всичко това означава едно - да се работи за София с желание и без подкупи. Зелените коридори искат само едно - да не бъдат застроени. Останалото природата ще си го свърши сама.
Е и разбира се - *** да ги бутат в затвора дори за настъпана пръчка!
2
 
7
 
5
red6 до: dragomiryankov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Зелените коридори и състоянието им са много по-голям проблем от паркоместата и булевардите. В момента Южен парк се оказва, че 1/3 е ... частна собственост. Ако там не се направи нищо, щетите ще са непоправими. Булевард могат да ти построят или разширят и след 10 години. Застроят ли парка, пробвай да го правиш пак на парк.
Зелените коридори са едно от малкото неща, които ти подобряват въздуха, който дишаш. Ако за теб с по-висок приоритет е паркомястото пред въздуха, явно ни дели една цяла цивилизация.
И последно - в момента ние двамата сме еднакво анонимни. Нищо по никакъв начин не гарантира, че ти не се казваш Гаргамел Ристьов. Това, което е от значение е смисъла на поста, не източника кой е. Твоето във този конкретен случай е една мозъчна пръдня. Подхода с инвалидиране на мнение / теза на базата на нападки ad hominem е меко казано смешен и жалък. Прави си сам изводите.

3
 
12
 
4
Tantum до: dragomiryankov
преди 2 месеца
Толкова пари са налети в пътища и съпровождаща инфраструктура, а доста по-малко е направено за стимулиране на ходенето пеша, карането на велосипед и използването на градски транспорт, както и за създаването на зелени площи. Време е общината да се фокусира и върху пешеходците и велосипедистите, а не само върху шофьорите. На този етап ни трябват повече стимули хората да използват автомобилите си по-рядко, а не обратното. Така ще се освободят и паркоместа. Казвам го като шофьор.

Когато очаквам да няма паркоместа там, където отивам, обикновено избирам да използвам метрото или велосипед, ако е по-наблизо и времето го позволява. Не е казано, че за всяка транспортна нужда трябва да използвам автомобила си.
4
 
4
 
3
dragomiryankov до: red6
преди 2 месеца
Не съм писал за "офисчета" и "кооперацийки". Не съм и писал и за превръщане на зелени коридори (или каквито и да е паркове, гори и прочие) в паркинги и булеварди. Идеята зад коментара ми е, че СЪЩО е добре да се помисли как всичките коли накацали по тротоари и градинки да могат да паркират някъде и да се движат в по-малко задръствания.
Колкото до Фандъкова или тама някой си Здравков аз се представям с името си за разлика от вас, червенушко
5
 
11
 
2
red6 до: dragomiryankov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Точно така, най-добре зелените коридори да ги превърнат в паркинги и булеварди и нови кооперации и офисчета...
Фандъкова, Здравко Здравков... ти ли си?
13
 
5
 
1
преди 2 месеца
A ще има ли София достатъчно паркоместа и по - адекватна инфраструктура? Точно зилйените коридори ли са проблема?