IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържан е директорът на НОИ в Силистра

При операция на ГДБОП и Спецрокуратурата срещу злоупотреби с ТЕЛК решения са арестувани общо 11 души

13:15 | 08.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Директорът на Националния осигурителен институт (НОИ) в Силистра и още десет души са задържани днес при акция на полицията за издаване на фалшиви ТЕЛК решения и документи с невярно съдържани за пенсия. Това заяви на брифинг в Бургас главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов, предаде БТА. Той е в морския град за представянето на годишния анализ за работата на Областната дирекция на МВР в Бургас за миналата година.

Според комисар Иванов утре ще е ясно кои от задържаните ще бъдат обвинени и ще има повече подробности по акцията. Тя продължава и в момента. 

Вътрешният министър Младен Маринов коментира повече по темата. "Операцията е под ръководството на Специализираната прокуратура. Основно действа Областна дирекция-Силистра. Свързано е с отклоняване на средства от Държавния бюджет чрез предствяне на неистински документи, но тъй като в момента се извършват активни процесуално-следствени действия на много адреси по отношение на много лица, няма да коментирам", каза той, цитиран от БНР.

Относно арестите на семейство Арабаджиеви в Испания, комисар Иванов каза, че поне две седмици ще трае процедурата по екстрадицията им у нас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още