Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене“ няма как да бъде печеливш проект

България инвестира в неизгодна технология на фона на развиващите се тенденции в глобалната енергетика, категоричен е бившият енергиен министър

   1| 2| 3| 4| 5    
11
 
18
 
14
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
един от малкото читави министри на Тиквата от най добрия му кабинет и години !
5
 
11
 
13
fon до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Щото си чел там където не искат да кажат откога е този нещастен проект. Той още 1977г се проваля по финансови причини. Виж как по ТВ Алфа още плашат примитивния си електорат, че в Турция "се строи АЕЦ" и ще купуваме ток от там. Ето цената преди 5 години - 12.35 cents!
http://www.hurriyetdailynews.com/opinion/yalcin-dogan/beloved-akkuyu-for-the-sake-of-what-81055

И това е пак най-оптимистичната цена "по проект" и даже сега има анекс който изтече публично, че "цената може да се повиши ако не е достатъчна"
12
 
27
 
12
преди 3 месеца
Г-н Трайков е напълно прав, както за АЕЦ Белене, така и за газопроводите. Доводите му не могат да бъдат разбрани само от невежи хора скарани с математиката и икономическата логика. За жалост, голяма част от избирателите са точно такива. По тази причина Белене от много години е чисто политически, а не икономически проект.
7
 
9
 
11
преди 3 месеца
Чакаме майката на Ивеститорите и бащата на енергетиците да се изкаже с плам!
хахаха
4
 
15
 
10
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Мисля че меморандума с Росатом за Акую е от 2010 година, това имах в предвид.

9
 
24
 
9
fon до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Проекта за Акую е от 1972 година. И въпреки, че Ердоган им е отпуснал вече милиарди дотации тъй като това ще му е най-лесния начин да се сдобие с ядрено оръжие, пак няма кой да плати остатъка. А АЕЦ Пакш вече е забоксувал яко, нищо чудно Унгария да изпадне на дъното на ЕС под нас с този си гениален ход.
14
 
16
 
8
vzhekoff до: 4i40
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Няма да му забравя данъчната декларация - ***-чета придобити на над 11 лв. :) после му ги изкупувахме по 1.07 парчето :) Разбирач е Трайчето, нека заработи малко от Козяка, че да текнат пак към борсата.
8
 
29
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Проекта за Акую е от 2010 година. Имаше инвеститори за 49% от централата, но те избягаха. Това са частни компании и не могат да си позволят да губят. Интересно е и при унгарската Пакш. Там руснаците отпускат целия кредит от датата на започването на строителството и искат да начисляват лихви върху цялата сума, въпреки че много от средствата ще се усвояват след 7 години например. И там стоят и чакат. Единствения шанс за нашата централа е Китай да реши, че може да извлече някакви стратегически ползи и да загърби финансовите загуби.
11
 
23
 
6
fon до: zelka007
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
$95/ МВтч е повече от оптимистична цена вече за АЕЦ. Реално по-ниска от $125 никой не може да постигне. Кой ще ти купува това 24 часа и в най-богатите държави.

За АЕЦ Акую, дето Ердоган и Путин го откриха с фанфари преди година още не може да се намери инвеститор, въпреки че Ердоган е съгласен да плати милиарди за да се сдобие с ядрено оръжие
http://www.hurriyetdailynews.com/rosatom-seeks-partners-for-stake-in-akkuyu-plant-141716
14
 
34
 
5
fon
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Всички вмирисани соц пенции пак са се набутали във форум където изобщо не им е работата. Това работещите да плащат и пенсиите им и АЕЦ Белене заради електората на БСП и Атака обаче ще завърши с насилие.