IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соломон Паси: На Балканите трябва да има ядрено оръжие

НАТО даде на България огромна сигурност и огромно спокойствие, каза бившият външен министър

11:08 | 04.04.19 г. 22
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: atlantic-club.org</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: atlantic-club.org

 

Като цяло на Балканите трябва да има ядрено оръжие. Военните специалисти трябва да кажат дали то да е на север или на юг от Дунав, но ние в България това, от което имаме нужда със сигурност, са нови военноморски бази. Това коментира в ефира на БНТ президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. 

Според него, ако тези военноморски бази бъдат оборудвани с ядрено оръжие, това наистина ще бъде едно спокойствие, защото превантивната роля в такъв случай е изключително силна.

В коментар за 70-та годишнина на НАТО президентът на Атлантическия клуб заяви, че причината за дълголетието на организацията е нейната адаптивност. Според Паси, тя трябва да се стреми към глобално влияние.

„НАТО даде на България огромна сигурност и огромно спокойствие. Ние дадохме шанс на народа си да работи и да се реализира, а не да мисли за своето спокойствие“, каза още бившият външен министър.

ЕС е най-благоденстващата икономическа организация в света. Късата памет е това, което е най-опасно. Третото най-голямо завоевание на НАТО е това, че се избегна Трета световна война, заяви още той.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 28 rate down comment 13
michaelis12
преди 5 години
да дръннем един телефон на оня MBS да прати неговите хора от месокомбината ??, тва писах и в коментарите ... те ше го напраат в буркани за нема и 15мин. .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 15
michaelis12
преди 5 години
този еврейн няма ли кой да го ликвидира физически ?? .... де я тая руска намеса да видиме "Скрипала" в действие поне да му се невиди, да го слагат в чувал и готово .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още